Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα

Κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή τις δηλώσεις του για τη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας πως δεν αντιμετωπίζεται με «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», αλλά «μέσα από την ενωτική συμπόρευση των....


δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων». «Ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει πρώτα να κάνει την αυτοκριτική του για το ότι πριν λίγο καιρό αισθανόταν ευχαριστημένος που είναι η Χρυσή Αυγή «στη μόδα» και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για το γεγονός ότι το μνημονιακό μπλοκ προσπάθησε και προσπαθεί να αξιοποιήσει τη θεωρία των δύο άκρων για να εξομοιώσει τη φασιστική βία με τις λαϊκές κινητοποιήσεις», σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Υποστηρίζει δε ότι οι αιτίες της ανόδου της φασιστικής ακροδεξιάς πρέπει να αναζητηθούν πρώτα και κύρια στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία και στην ασκούμενη μνημονιακή πολιτική που περιθωριοποιεί τα ασθενέστερα στρώματά της.

Επιπλέον, τονίζεται στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ πως «η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», ότι «η θεσμική της απαγόρευση δεν πρόκειται να ανακόψει την άνοδο του φασισμού, αντίθετα θα ενισχύσει το εξ΄ολοκλήρου ψεύτικο, αντισυστημικό της προφίλ». Επίσης, υποστηρίζεται ότι «τα μνημόνια θρέφουν το φασισμό και απειλούν τη δημοκρατία» και υπογραμμίζεται πως «η απάντηση στη Χρυσή Αυγή θα έλθει μέσα από την ενωτική συμπόρευση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, από την αποκάλυψη του βαθύτατα συστημικού της ρόλου».