Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Π. Λαφαζάνης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ο σχηματισμός κυβέρνησης της Αριστεράς

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης της Αριστεράς και όχι κυβέρνησης της Κεντροαριστεράς, ούτε κυβέρνηση της Κεντροαριστεροδεξιάς, τόνισε στην παρέμβασή του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ο κοινοβουλευτικός....


εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο ίδιος υποστήριξε την ανάγκη διατήρησης των ιδεολογικών ρευμάτων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι αυτή είναι και η δημοκρατική παράδοση της Αριστεράς. «Ακόμη και στη σοβιετική επανάσταση υπήρχαν οι μειοψηφίες και οι απόψεις τους ήταν δημόσιες», είπε και στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε δυναμικά την απόφαση του Αριστερού Ρεύματος να κατεβεί στις ψηφοφορίες με δική του λίστα υποψηφίων. Τόνισε ότι η κίνηση αυτή του Αριστερού Ρεύματος είναι άκρως ενωτική, κίνηση που ενισχύει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, «ώστε ένας ενωτικός και ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τη χώρα».

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τα κόμματα, που τη στηρίζουν ότι «έχουν μετατρέψει το πολίτευμα σε μια ιδιότυπη δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα, μια δικτατορία των αγορών και του ευρώ». Για το θέμα του ευρώ, ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε τη θέση του ότι είναι άλλο η επιλογή του ευρώ και άλλο η επιλογή πάση θυσία στο ευρώ.