Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Τελευταία ευρωπαϊκή πόλη η Αθήνα στην ποιότητα ζωής

Την καλύτερη ποιότητα ζωής προσφέρει στους κατοίκους της η πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, σε σχέση με όλες τις άλλες πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων Mercer. Τελευταία πόλη στην ποιότητα ζωής παγκοσμίως είναι η Βαγδάτη, ενώ η Αθήνα σημειώνει αρνητική πρωτιά στις χώρες της...


δυτικής Ευρώπης, λόγω της κρίσης χρέους.
Η Βιέννη με τους 1,7 εκατομμύρια κατοίκους βρίσκεται για τέταρτο συναπτό έτος στην κορυφή του καταλόγου καθώς διαθέτει μία έντονη πολιτιστική ζωή σε συνδυασμό με αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη και λογικές -πλην όμως αυξανόμενες- τιμές ενοικίων.
Η Mercer διεξάγει την ετήσια έρευνά της για να βοηθήσει τις εταιρείες και τους οργανισμούς να ορίσουν τις απολαβές των εργαζομένων στο εξωτερικό. Η εταιρεία βασίζεται σε 39 κριτήρια (αξιολόγησης των πόλεων) όπως η πολιτική σταθερότητα, η υγειονομική περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η ψυχαγωγία και το δίκτυο μαζικής μεταφοράς.
Παρά την κρίση χρέους, η Ευρώπη συμμετέχει στη λίστα του 2012 σε 15 από τις 25 πρώτες θέσεις της. Η Γερμανία και η Ελβετία συμμετέχουν με τρεις πόλεις η καθεμία στην πρώτη δεκάδα. Στη χαμηλότερη θέση της κατάταξης από τις πόλεις της δυτικής Ευρώπης βρίσκεται η Αθήνα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα.
Η πρώτη δεκάδα της λίστας έχει ως εξής:
1. Βιέννη, Αυστρία
2. Ζυρίχη, Ελβετία
3. Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία
4. Μόναχο, Γερμανία
5. Βανκούβερ, Καναδάς
6. Ντίσελντορφ, Γερμανία
7. Φρανκφούρτη, Γερμανία
8. Γενεύη, Ελβετία
9. Κοπεγχάγη, Δανία
10. Βέρνη, Ελβετία