Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Προτάσεις ανατροπών στο φορολογικό από το ΚΚΕ

Μετάθεση των φορολογικών βαρών από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες, στους «έχοντες και κατέχοντες» και το μεγάλο κεφάλαιο, ζητά το ΚΚΕ. Δύο βασικούς άξονες συσπείρωσης και πάλης....


για το φορολογικό προτείνει το ΚΚΕ απευθυνόμενο στους μισθωτούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ανέργους, μεγάλο τμήμα των επαγγελματιών, επιστήμονες, μικρούς επιχειρηματίες και αγρότες.


Ο πρώτος άξονας περιλαμβάνει:

- Πραγματική και δραστική φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζών και των μεγαλεμπόρων με συντελεστή 45% στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη.

- Κατάργηση των αφορολόγητων αποθεματικών και των λεγόμενων αναπτυξιακών φοροελαφρύνσεων.

- Κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τους εφοπλιστές.
- Φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Ο δεύτερος άξονας που προτείνει το ΚΚΕ περιλαμβάνει:

- Κατάργηση όλων των άμεσων φόρων «που πνίγουν και εξοντώνουν τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους».

- Λήψη μέτρων προστασίας των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

- Άμεση κατάργηση των χαρατσιών, των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα.

- Λήψη μέτρων προστασίας για τους ανέργους, νέους μισθωτούς, εμπόρους και βιοτέχνες και ανακούφιση από τα «ληστρικά δάνεια των τραπεζών».

Στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ επισημαίνεται ότι «τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν στο πώς θα μοιραστούν ανάμεσά τους τα νέα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα, δεν πρέπει να παγιδευτούν από την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της ΕΕ περί δήθεν νέας αρχής για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής, δίκαιης κατανομής των βαρών κλπ».