Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Κύμα αποχώρησης από υπαλλήλους της Βουλής

Συνταξιοδοτικό κύμα σαρώνει το ελληνικό κοινοβούλιο καθώς οι πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης που τους καταργεί τα σχετικά δικαιώματα από 1.1.2013 οδηγεί αρκετούς υπαλλήλους στην έξοδο. Ειδικότερα, από τις αρχές Νοεμβρίου έως σήμερα....


115 υπάλληλοι της Βουλής έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Νοεμβρίου, ημέρα ψήφισης του Μνημονίου ΙΙΙ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιχείρησε να περάσει διάταξη που καταργούσε το αυτοδιοίκητο της Βουλής. Ενέργεια που από τους περισσότερους εργαζόμενους του κοινοβουλίου ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια να καταργηθεί το δεύτερο εφάπαξ που λαμβάνουν.

Στην συνέχεια και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξήγησε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν μπορούν να λαμβάνουν 8πλάσσιο εφάπαξ σε σχέση με αυτό των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων ενώ το τελικό «χτύπημα» δόθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία αφορά αποκλειστικά τους συγκεκριμένους υπαλλήλους και τους ξεθεμελιώνει συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Πάντως, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Βουλής, το κύμα φυγής δημιουργεί σημαντικά προβλήματα λειτουργίας σε ορισμένα τμήματα αναφέροντας ενδεικτικά ότι από το τυπογραφείο έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης και οι 6 υπάλληλοι.