Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ, ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ
Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο το Αντιφασιστικό Μέτωπο - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της....


Χρυσής Αυγής. Διαβάστε όλη την ανακοίνωση.. Το Αντιφασιστικό Μέτωπο - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδοία (FAI) αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής Δυτικής Αττικήςστον Ασπρόπυργο, στο 17ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου. Η χωροταξία του μέρους (πρόκειται για περιοχή με ελάχιστη κίνηση ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες) μας προσέφερε τοπλεονέκτημα να τοποθετήσουμε εκρηκτικό μηχανισμό χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε προειδοποιητικό τηλεφώνημα (που ίσως παρακινούσε τους μπάτσους να απενεργοποιήσουν τονωρολογιακό μηχανισμό που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε, για να προφυλάξουν τα γραφεία των χρυσαυγιτών συνεργατών και φίλων τους).

Άλλωστε οι σύντροφοι που πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό είχαν ελέγξει περιμετρικά τηνπεριοχή εκείνη την ώρα, ώστε να μην τραυματιστεί κάποιος τυχαίος περαστικός. Όσον αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν στο κατάστημα επιγραφών που βρίσκεται στο ισόγειο, δεν ήταν στις προθέσεις μας καθώς στόχος μας ήταν αποκλειστικά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όμως πρέπει να κάνουμε γνωστό πως όσοι ανέχονται να συστεγάζονται με τους φασίστες μεταφέρουν προβλήματα στην πόρτα τους. Ας ζητήσουν λοιπόν αποζημίωση απ' τους θρασύδειλους νεοναζί γείτονές τους.

Επιλέξαμε να χτυπήσουμε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής γιατί πιστεύουμε πως τους φασίστες πρέπει να τους χτυπάς πρώτος πριν σε χτυπήσουν αυτοί. Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε την εκκόλαψη του φιδιού. Αρνούμαστε την παθητικότητα των δημόσιων καταγγελιών και τον ρόλο του αιώνιου θύματος που δειλιάζει να συγκρουστεί ανοιχτά με τους φασίστες. Σιχαινόμαστε την ανθρωπιστική υποκρισία και τον επαγγελματικόκαθωσπρεπισμό των πολιτικών και των δημοσιογράφων που δαιμονοποιούν την Χρυσή Αυγή καθαγιάζοντας την δημοκρατία της δημαγωγίας. Θυμώνουμε με τις συνταγματικές επικλήσεις νομιμότητας και τις γελοίες ικεσίες "να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή".

Το ζήτημα για εμάς δεν είναι να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, αλλά εκτός ζωής. Τότε ο Κασιδιάρης, αυτό το θυληπρεπές παιδάκι με τα χίλια τικ, θα καταλάβει ότι δηλώνοντας πως "η Χρυσή Αυγή δε σταματάει ούτε με βόμβες ούτε με σφαίρες" κάνει μεγάλο λάθος. Άλλωστε τα μεγάλα λόγια δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν.

Φυσικά σήμερα ξέρουμε πως εκτός από μερικές δεκάδες ξυρισμένους κεφτέδες με μυαλό ραδικιού, η Χρυσή Αυγή διαθέτει έναν οργανωμένο κομματικό μηχανισμό (με κρατικές επιχορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ) και ένα μεγάλο λαϊκό έρεισμα σε ένα κομμάτι της κοινωνίας. Επίσης γνωρίζουμε πως οι χιλιάδες ψηφοφόροι της δεν είναι όλοι νεοναζί. Πρόκειται για ένα γραφικό συντηριτικό ψηφιδωτό κόσμου, βασιλοχουντικών απολιθωμάτων, θρασύδειλων πιτσιρικάδων που θαυμάζουν το μιλιταριστικό life style των Χρυσαυγιτών, απογοητευμένων δημοκρατών που θαμπώνονται απ' τα δήθεν ζοριλίκια και λαϊκισμό των ακροδεξιών, νεόπτωχων που η μόνη ιδιοκτισία που τους απέμεινε είναι οι εθνικιστικές τους φαντασιώσεις, φοβισμένων μικροαστών που έκαναν τα οικονομικά τους αδιέξοδα μίσος για τους ξένους και άλλων δεκάδων θλιβερών κοινωνικών καρικατούρων που αναπληρώνουν την μιζέρια και τη δειλία τους με τη ψευτομαγκιάτης Χρυσής Αυγής.

Αυτό το πλήθος των ψηφοφόρων δεν είναι νεοναζί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι αθώοι. Απλώς είναι η ουρά του φιδιού. Φυσικά δεν είναι στο απυρόβλητο, αλλά τώρα προηγείται το κεφάλι.

Η Χρυσή Αυγή συχνά χρησιμοποιεί μια αντισυστημική ρητορική για να κρατήσει την ουρά της. Η αντισυστημική Χρυσή Αυγή είναι η Χρυσή Αυγή των κρατικών επιχορηγήσεων, ου κυπατζή προέδρου της με επίσημο μισθολόγιο από την ΚΥΠ για τις υπηρεσίες του, των ρουφιάνων που καταδίδουν πρώην πρωτοπαλίκαρά της (περίπτωση Χ. Κουσουμβρή) και που κλείνουν συμφωνίες με τηναστυνομία (πληροφορίες για τα νέα μέλη που στρατολογούν ώστε να χαρτογραφηθεί ο "χώρος των ακροδεξιών"). Είναι γνωστό επίσης πως η Χρυσή Αυγή πέρα από τις φαινομενικές αψιμαχίες που προκαλεί με τους μπάτσους, διατηρεί άψογες φιλικές σχέσεις με την αστυνομία, απ' την οποία προέρχεται και ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων της. Έτσι με τις πλάτες των μπάτσων προχωράει ανενόχλητη στις ψευτομαγγιές της κλωτσώντας άδεια χαρτόκουτα μεταναστών μικροπωλητών και μαχαιρώνοντας...

Στο φαινομενικό αντίποδα οι επαγγελματίες γελωτοποιοί της αριστεράς προσπαθούν να καλύψουν με την μαγική χρυσόσκονη του "ανθρωπισμού" το ζήτημα των μεταναστών. Όμως η προσφυγιά δεν είναι ελαφρυντικό για καμιά τσογλανιά. Δεν υπάρχει άλλοθι για όποιον (είτε είναι "έλληνας" είτε "μετανάστης") βιάζει, ούτε κανένας οίκτος για αυτόν που δένει φιμώνει και βασανίζει άλλους ανθρώπους για να τους κλέψει λίγα λεφτά, αντί να πάει να ληστέψει μια τράπεζα. Έτσι η αριστερή και η αναρχική ρητορική υπεράσπισης που εκφράζεται με αόριστες "αθωωτικές" γενικεύσεις τους στυλ "Είμαστε όλοι μετανάστες" αυξάνει το συντηριτισμό και των κοινωνικόεκφασισμό.

Η εθνικότητα και η διαφορετικότητα όπως δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο ενοχής, έτσι δεν αποτελεί και τεκμήριο αθωότητας. Κάθε άνθρωπος κρίνεται από τις επιλογές και τις πράξεις του και όχι από τη φυλή ή το χρώμα του.

Σήμερα οι χρυσαυγίτες και οι συνοδοιπόροι τους, βρίσκουν καταφύγιο στη δειλία του πατριωτισμού. Είναι η εποχή της ομοψυχίας των φοβισμένων. Το αντιφασιστικό Μέτωπο - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία πολεμάει ενάντια στο καθεστώς του φόβου. Μακριά από γραφειοκρατικές πλατφόρμες περνάμε από την άμυνα στην επίθεση. Δεν περιμένουμε τίποτα και κανέναν. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τέρμα με την παθητικότητα και την ηττοπάθεια. Επιτεθόμαστε στους φασίστες με κάθε μέσο - με ξύλο, με μαχαίρια, με κατσαβίδια, με φωτιά, με εκρήξεις, με σφαίρες.

Χαρτογραφούμε τους χρυσαυγίτες τους στήνουμε ενέδρες, τους τσακίζουμε στο ξύλο, τους καίμε τις μηχανές και τους "αποσύρουμε" απο τις ψευτομαγκιές τους. Καλύτερα να ξαπλώσουμε κάποιους από αυτούς τώρα, πριν πιστέψουν ότι μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Δεν χρειάζεται κάποια μιλιταριστική εξειδίκευση, χρειάζεται μόνο συνείδηση, τόλμη και αποφασιστικότητα... Δεν χρειάζονται επίσης "λυκοφιλίες" και τυχοδιωκτικοί καιροσκοπισμοί εφήμερων συμμαχιών "απέναντι στη φασιστική απειλή" που προβάλουν τη Χρυσή Αυγή ως το αντίπαλο δέος της δημοκρατίας, αθωώνοντας παράλληλα την κοινοβουλευτική δικτατορία.

Όμως ο πιο επικίνδυνος φασισμός δεν είναι οι γραφικοί ξυρισμένοι λουκουμάδες της Χρυσής Αυγής, αλλά ο φασισμός που δεν φαίνεται. Ο φασισμός που κρύβεται πίσω από τις βελούδινες ευγένειες του δημοκρατικού ολοκληρωτισμού. Ο νόμιμος φασισμός των αφεντικών, των πολυεθνικών, των δικαστηρίων, της φυλακής, του στρατού, της αστυνομίας, της στείρας γνώσης του σχολείου, της εκκλησίας, των νόμων, των διαφημίσεων, του ελέγχου της καθημερινότητας, της πλήξης και της μοναξιάς που βασιλεύουν στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μητροπόλεων. Όλοι αυτοί οι τύραννοι της ζωής μας όσο κι αν κρυφτούν πίσω από ένα τοίχος στολών και πολυβόλων θα είναι πάντα στο στόχαστρο του Αντιφασιστικού Μετώπου - Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας.

Η επίθεση στη Χρυσή Αυγή αποτελεί παράλληλα (έστω και πρόωρα, πριν τις ανακοινωμένες ημερομηνίες) έναν χαιρετισμό και μια ενεργή συμμετοχή στο κάλεσμα που έκανε η Αντιπολιτισμική Φράξια του Μετώπου Απελευθέρωσης της Γης (FAI) στο Μεξικό μέσω της διπλής βομβιστικής επίθεσης που πραγματοποίησε, προσκαλώντας σε Διεθνή Εβδομάδα Άμεσης Δράσης για τον αναρχικό αδερφό μας Mario Lopez που βρίσκεται φυλακισμένος εκεί.

Συντροφικούς Χαιρετισμούς σε όλα τα αδέρφια μας που κάνουν την Άτυπη Αναρχική Ομονσπονδία, πραγματικότητα...

Η εξέγερσή μας για την ελευθερία ας πυρπολήσει τις καρδιές μας.

ΣΚΕΨΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ - ΠΡΑΞΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ

Αντιφασιστικό Μέτωπο - Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI - IRF)

Υ.Γ. Στέλνουμε επίσης τους συνωμοτικούς μας χαιρετισμούς σε όλους όσους από την Βέροια εως την Πάτρα και την Κρήτη και από το Αγρίνιο εως την Ξάνθη, επιτίθονται στους φασίστες. Κάθε ξυλοδαρμός χρυσαυγίτη και κάθε καταστροφή των φραφείων τους είναι μέρος του αντιφασιστικού μετώπου. Ο φασισμός τσακίζεται με πράξεις και όχι με λόγια...