Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

«Πρωταθλητής» στα κενά εκπαιδευτικών το Ηράκλειο

Την πρωτιά στα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα έχει το Ηράκλειο. Λίγο πριν συμπληρωθούν τρεις μήνες από την ένταξη του σχολικού έτους, τα κενά στα γυμνάσια και τα λύκεια της πόλης είναι πάρα πολλά ενώ το πρόβλημα είναι τεράστιο στα ειδικά σχολεία και τα σχολεία ειδικού ενδιαφέροντος και αντικειμένου, όπως είναι...


τα μουσικά και τα καλλιτεχνικά. Οι ώρες που χάνονται σε καθημερινή βάση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι εκατοντάδες, με αποτέλεσμα σύσσωμη η σχολική κοινότητα να καταγγέλλει την πολιτεία για απαξίωση των σπουδών στα δημόσια σχολεία.

Μαθητές, καθηγητές και γονείς ζητούν την κάλυψη των 150 κενών.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, στο πλαίσιο των αυριανών κινητοποιήσεων του κλάδου επισημαίνει:

«Δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε. Μετά από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες, στη Δευτεροβάθμια Δ/νση Εκπαίδευσης Ηρακλείου, στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης και τις διαβεβαιώσεις για άμεση πρόσληψη καθηγητών που παίρναμε από τους υπεύθυνους, η κατάσταση συνεχίζει να είναι απογοητευτική.

- Περίπου 150 κενά σε καθηγητές στα σχολεία του Ν. Ηρακλείου.

- 2.000 κενά εκτιμά η ΟΛΜΕ σε πανελλαδικό επίπεδο.

- Στη μέση της σχολικής χρονιάς (Δεκέμβρης!) δίνονται εντολές για συγχωνεύσεις τμημάτων. Ουσιαστικά καταργούν κάθε μαθησιακή και παιδαγωγική αρχή, καθώς αναγκάζουν μαθητές και καθηγητές να αλλάξουν τμήμα, περιβάλλον και εκπαιδευτικό προγραμματισμό.

- Πιέζουν ώστε οι συνάδελφοι να δεχθούν υπερωριακή απασχόληση χωρίς τη θέληση τους. Φτάνουν στο σημείο να μειώνουν(!) ακόμη και τις ώρες διδασκαλίας σε μαθήματα, προκειμένου να "εξοικονομήσουν" ώρες για άλλα.

- Αδιαφορούν πλήρως για τα μαθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων και τα μαθήματα Ειδικοτήτων σε ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. που χάνονται και αφορούν μαθητές που σε λίγους μήνες θα δώσουν εξετάσεις για να λάβουν πτυχίο.

- Οριζόντιες περικοπές παντού. Μουσικά, καλλιτεχνικά, ειδικής αγωγής, εσπερινά, Λύκεια.

Φέτος, οι ελλείψεις δεν οφείλονται σε κακό σχεδιασμό, όπως συνηθίζουν να λένε, αλλά είναι απόρροια της πολιτικής της λιτότητας, των περικοπών και της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Από τη μνημονιακή αυτή "καταιγίδα μέτρων" δεν μπόρεσε να γλυτώσει ούτε η δημόσια εκπαίδευση.

Πέρυσι δεν είχαμε βιβλία, φέτος δεν έχουμε καθηγητές.

Του χρόνου θα έχουμε δημόσιο σχολείο;

Απαιτούμε άμεσους διορισμούς καθηγητών για την πλήρη κάλυψη των κενών.

Οτιδήποτε άλλο δεν αποτελεί λύση αλλά εμπαιγμό, εσκεμμένη κατάργηση και ξεπούλημα της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Αντιστεκόμαστε Μαζικά και Δυναμικά!».

Και γι’ αυτό διοργανώνουν συλλαλητήριο αύριο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.