Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

ΟΟΣΑ: Σταθεροποίηση για την Ελλάδα, χαμηλή ανάπτυξη στην ευρωζώνη

Χαμηλή ανάπτυξη για την ευρωζώνη, προβλέπει ο ΟΟΣΑ, με την Ελλάδα όμως να σταθεροποιεί την πορεία της. Συγκεκριμένα, έπειτα από μια σχετική πτώση τον Ιούνιο (99.2), οι δείκτες της Ελλάδας κερδίζουν....


συνεχώς σημεία, έχοντας φθάσει το όριο των 100 τον Σεπτέμβριο και ένα ενθαρρυντικό 100.3 τον Οκτώβριο. Σημεία σταθεροποίησης της ανάπτυξης δείχνει και η Ιταλία με τους δείκτες της στο 99, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Για την ευρωζώνη στο σύνολό της, αλλά και ειδικότερα για τη Γερμανία και τη Γαλλία συνεχίζουν να παρουσιάζουν χαμηλή ανάπτυξη, κάτω από τον δείκτη 100, που θεωρείται το κατώτατο όριο για την τάση της οικονομικής δραστηριότητας μακροπρόθεσμα.

Τον Οκτώβριο ο δείκτης της ευρωζώνης έφθασε με πτωτική τάση στο 99.3. Η Γερμανία που είναι 98.7, υποχώρησε κατά 0.1 σημεία σε σύγκριση με αυτόν του Σεπτεμβρίου, το ίδιο και η Γαλλία που κατέβηκε στο 99.4.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία φαίνεται να επωφελούνται από μια σχετική επιτάχυνση της οικονομικής τους δραστηριότητας, σύμφωνα με τους δείκτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα και ύστερα από τη μηνιαία ενημέρωση του Δεκεμβρίου.

Χαμηλές προβλέψεις για την ανάπτυξη παρουσιάζουν και οι δείκτες για τον Καναδά, τη Ρωσία και την Ιαπωνία. Στην ίδια κατάσταση μοιάζει να κινείται και η Βραζιλία, που μάλλον έχασε τη δυναμικότητα της οικονομίας της, που αναμένετο τους τελευταίους μήνες.

Οι δείκτες για την Κίνα και την Ινδία κερδίζουν 0.1 σημείο τον Οκτώβριο, παραμένουν όμως κάτω του ορίου των 100, έχοντας τους δείκτες τους στο 99.6 και 97.3 αντιστοίχως.

Οι δείκτες αυτοί (indicateurs composites) που έχουν σχεδιασθεί για την πρόβλεψη των σημείων καμπής (ύψιστο και κατώτατο) της οικονομικής δραστηριότητας σε σχέση με την τάση της, υποδεικνύουν διαφορές ανάμεσα στις μεγάλες οικονομίες.