Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Επιδεινώνεται ο καιρός με ισχυρούς ανέμους, βροχές και χιόνια

Επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα (3/12) ο καιρός σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και την πτώση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα από το βράδυ. Τα ξημερώματα της Τρίτης (4/12), οι πόλεις της....


δυτικής Μακεδονίας είναι πιθανό να δουν τις πρώτες νιφάδες χιονιού για φέτος. Το κρύο θα είναι ιδιαίτερα αισθητό την Τρίτη.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, την Τετάρτη και την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού θα είναι και πάλι περισσότερο φθινοπωρινό με νοτιάδες, βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή οι βροχοπτώσεις θα σημειώσουν ύφεση, ωστόσο το Σαββατοκύριακο θα είναι και πάλι ισχυρές.

Ειδικότερα σήμερα Δευτέρα στην Αττική από τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα βροχής στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και αργότερα δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδα. Βελτίωση από αργά το βραδύ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βραδύ βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:

Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες που μέχρι το βραδύ θα περιοριστούν στη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1200 m). Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος:

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και μέχρι το βραδύ θα σταματήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1200 m). Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7, βαθμιαία βορειοδυτικοί 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος:

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο 1400 m). Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6, στα νότια 7 μποφόρ, στρεφόμενοι μέχρι το βραδύ σε δυτικούς βορειοδυτικούς 7 με 8 και ενισχυμένοι τη νύχτα στις Σποράδες τοπικά σε 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ασθενήσουν. Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρη ύφεση το μεσημέρι. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη (04/12), στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στα πελάγη πιθανόν 9 μποφόρ που βαθμιαία θα ασθενήσουν και το βραδύ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τέταρτη (05/12), περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην ανατολική στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά κανόνα ασθενή και μικρής διαρκείας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, ωστόσο τις πρωινές όμως ώρες παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη (06/12), στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική και νοτιά νησιωτική χωρά αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα ασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει
μικρή πτώση.

Την Παρασκευή (07/12), λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες αναμένονται στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βραδύ στα δυτικά νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο (08/12), αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιονιά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 ενισχυμένοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.