Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Θολό το τοπίο στο Eurogroup για το κυπριακό Μνημόνιο

Στον αέρα βρίσκεται η προσπάθεια της Λευκωσίας για λήψη καταρχήν απόφασης επί του κυπριακού Μνημονίου, στην έκτακτη σύνοδο του Eurogroup, στις 13 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρία των «17», το Eurogroup θα συζητήσει το κυπριακό Μνημόνιο, χωρίς...


ωστόσο να γίνεται λόγος για τη λήψη απόφασης, η οποία παραπέμπεται σε «εύλογο χρονικό διάστημα», ενώ παράλληλα, καλούνται η Τρόικα και η Λευκωσία «να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις για τους προτεινόμενους όρους του προγράμματος».
Κατά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρία του Eurogroup η κυπριακή πλευρά δέχθηκε αρκετή πίεση από τους εταίρους της, με τον πρόεδρο του σώματος Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ να κρατά το σκηνικό θολό.
Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο θα ληφθεί απόφαση στις 13 Δεκεμβρίου ή στις 21 Ιανουαρίου, απάντησε με νόημα ως εξής: «Ίσως στις 13 Δεκεμβρίου, σίγουρα στις 21 Ιανουαρίου».
Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι το θολό σκηνικό γύρω από το χρονικό σημείο λήψης αποφάσεων για την Κύπρο, είναι απόρροια του αρνητικού κλίματος που εισέπραξε η Λευκωσία εξαιτίας επιφυλάξεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη βιωσιμότητα του χρέους, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του διαγνωστικού ελέγχου της Pimco για τις ανάγκες των τραπεζών.
Ξένη διπλωματική πηγή ανέφερε στον «Φ» ότι μερικά κράτη-μέλη εμφανίζονται διστακτικά για τη λήψη απόφασης στις 13 Δεκεμβρίου, θεωρώντας ότι δεν έχουν ακόμη όλες τις λεπτομέρειες γύρω από το κυπριακό Μνημόνιο.