Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Υπουργό Οικονομικών θέλει για αντικαταστάτη του νέου επικεφαλή του Eurogroup η Γερμανία

Η Γερμανία προτιμά ο νέος επικεφαλής του Eurogroup στη θέση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να είναι ένας υπουργός Οικονομικών, όπως δήλωσε σήμερα ο.....


γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag. Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα νέος επικεφαλής της Ευρωομάδας να είναι ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο Σόιμπλε δεν απάντησε ευθέως. Υπογράμμισε παρόλα αυτά ότι «η γερμανική κυβέρνηση προτιμά (ο αντικαταστάτης του Γιούνκερ) να προέρχεται από τις τάξεις των υπουργών Οικονομικών» της ευρωζώνης.

Το όνομα του Μοσκοβισί κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό ως πιθανός αντικαταστάτης του Γιούνκερ από τον Ιανουάριο.

Ο ίδιος ο γάλλος υπουργός δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν είναι επισήμως υποψήφιος προς το παρόν, όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το όνομά του να προκύψει έπειτα από «συλλογική σκέψη».

Εξάλλου, όσον αφορά τον ενιαίο ευρωπαϊκό μηχανισμό τραπεζικής εποπτείας, για τον οποίο οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να συμφωνήσουν, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι ελπίζει πως όλα θα έχουν τελειώσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Εργαζόμαστε εντατικά για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις μιας τραπεζικής εποπτείας πριν τα Χριστούγεννα. Γι' αυτό τον λόγο θα συναντηθούμε ξανά στις Βρυξέλλες την Πέμπτη», σημείωσε ο Σόιμπλε. «Έτσι, η εφαρμογή της εποπτείας αυτής θα μπορέσει να ξεκινήσει το 2013», πρόσθεσε ο ίδιος.