Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Ταλιμπάν «σελίδα» στο Facebook

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν δημιούργησαν μια σελίδα στο Facebook, με στόχο την ανεύρεση δημοσιογράφων για το νέο τους περιοδικό. Η σελίδα Umar Media TTP μετρά περισσότερα από 270 «likes» στο Facebook και φαίνεται να δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο.
«Η Umar Media ανακοινώνει με....


χαρά την προσφορά θέσεων εργασίας στο διαδίκτυο για τη δημιουργία βίντεο, για μεταφράσεις, αλλά και για την αποστολή και λήψη ειδήσεων», αναφέρει το σχόλιο που ανέβασαν οι διαχειριστές της σελίδας στα τέλη Οκτωβρίου, ζητώντας παράλληλα από τους χρήστες του διαδικτύου να διαδώσουν το μήνυμα αυτό, καθώς η σελίδα στο Facebook «μπορεί να κατέβει».
Ο εκπρόσωπος των Πακιστανών Ταλιμπάν επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η οργάνωση χρησιμοποίησε «προσωρινά» τη σελίδα αυτή έως ότου να ανέβει στο διαδίκτυο ο επίσημος ιστότοπός της.
Σύμφωνα με την οργάνωση παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE, οι Πακιστανοί Ταλιμπάν χρησιμοποιούν το Facebook ως «μέσο στρατολόγησης».
«Οι πακιστανοί Ταλιμπάν μέσω του επίσημου δικτύου μέσων ενημέρωσης που διαθέτουν, το Umar Media, χρησιμοποιούν το Facebook για να στρατολογήσουν συνεργάτες για τις εκδοτικές τους δραστηριότητες και την επερχόμενη έκδοση του περιοδικού τους», επισημαίνει η SITE.
Αυτή η νέα έκδοση θα είναι «το επίσημο τριμηνιαίο περιοδικό» των πακιστανών Ταλιμπάν, όπως διευκρινίζει η οργάνωση στη σελίδα της στο Facebook, όπου καλεί τους δημοσιογράφους να υποβάλλουν τα άρθρα τους με «θέμα της αρεσκείας τους», ή σχετικά με τον ιερό πόλεμο, την ιστορία και την κατάσταση των μουσουλμάνων.


Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/260218/talimpan-selida-sto-facebook#ixzz2EQ8a54nP