Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

«Φάρμακο» για τις μνήμες flash η υψηλή θερμοκρασία

Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών από την Ταϊβάν, η σύντομη έκθεση της μνήμης flash των υπολογιστών σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 800 βαθμούς Κελσίου, μπορεί να αποτελέσει λύση στη σχετικά μικρή διάρκεια ζωής της. Οι μνήμες flash έχουν....


γίνει ευρέως γνωστές εξαιτίας της υψηλής ταχύτητας ανάγνωσης και της χρήσης τους σε φορητές ηλεκτρονικές συσκευές. Το μεγάλο μειονέκτημα όμως είναι η σταδιακή φθορά τους που ξεκινά περίπου μετά από δέκα χιλιάδες εγγραφές-διαγραφές.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι ειδικοί θεωρούν ότι τη λύση θα μπορούσε να δώσει η θερμότητα. Πρόκειται για μία διαδικασία που απαιτεί πολλές ώρες και την έκθεση των υλικών σε υψηλές θερμοκρασίες.

Μάλιστα το BBC είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο όπου επιστήμονες κατάφεραν, με τη χρήση θερμότητας, να αυξήσουν το πλήθος εγγραφών-διαγραφών από δέκα χιλιάδες σε εκατό εκατομμύρια!

Οι ερευνητές της εταιρίας Macronix, που ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρονικών αποθηκευτικών μέσων, εφαρμόζουν μία νέα τεχνική για να θερμάνουν τις μνήμες flash. Χρησιμοποιούν νέας τεχνολογίας μικροτσίπ που είναι προγραμματισμένα να θερμαίνουν τα υλικά της μνήμης με αποτέλεσμα την επιτάχυνση και απλούστευση της διαδικασίας.

Η νέα τεχνική, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα μπορεί να επαναφέρει σε λειτουργία ακόμα και σκληρούς δίσκους ή USB sticks που σήμερα θεωρούνται κατεστραμμένοι.

Πηγή: techit,gr