Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων στο 5μηνο και επενδύσεις

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της περιόδου, ο Νοέμβριος διατήρησε το θετικό πρόσημο των πωλήσεων για τα καταστήματα Jumbo. Κατά συνέπεια, οι πωλήσεις του Ομίλου για τους πρώτους πέντε μήνες της τρέχουσας οικονομικής χρήσης....


 (Ιούλιος 2012- Ιούνιος 2013) ανήλθαν σε 200,39 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,59% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για τη νέα οικονομική χρήση 2012-2013 που παρουσίασε η διοίκηση στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων, στόχος παραμένει η αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 0%-2%.

Η θετική επίδοση του Νοεμβρίου, οφείλεται στην ενίσχυση των πωλήσεων των καταστημάτων της Βουλγαρίας σε συνδυασμό με την περιορισμένη ανάπτυξη των καταστημάτων της Κύπρου και της σταθερότητας των πωλήσεων του δικτύου της Ελλάδας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος συνεχίζει τις επενδύσεις του. Ειδικότερα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο λειτούργησαν 2 νέα καταστήματα Jumbo, το ένα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας συνολικής επιφάνειας 10χιλ.τ.μ. και το άλλο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου συνολικής επιφάνειας 7,5 χιλ τ.μ. ενώ τον Νοέμβριο λειτούργησε το νέο ενοικιαζόμενο κατάστημα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης συνολικής επιφάνειας 9 χιλιάδων τ.μ.

Σήμερα ο όμιλος διαθέτει ένα δίκτυο που αποτελείται από 61 καταστήματα εκ των οποίων τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, τα 3 στην Κύπρο και τα 7 στη Βουλγαρία.

Επιπλέον, εντός των ημερών αναμένεται να λειτουργήσει το όγδοο κατάστημα του ομίλου στη Βουλγαρία. Το νέο αυτό ιδιόκτητο κατάστημα θα λειτουργήσει στη Σόφια και η συνολική του επιφάνεια θα είναι 12χιλ. τ.μ.

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2013 προβλέπεται ότι θα λειτουργήσουν δύο ακόμα καταστήματα στην Ελλάδα.