Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Πολιτικό άσυλο στη Γουατεμάλα για τον ιδρυτή της McAfee

Ο Τζον Μακάφι, ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας αντιιικών προγραμμάτων McAfee, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές του Μπελίζ για φόνο, βρίσκεται στη γειτονική Γουατεμάλα και σκοπεύει να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη...


χώρα αυτή. "Μου ανέθεσε να καταθέσω αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου.  Συναντηθήκαμε νωρίς σήμερα το πρωί σε ένα ξενοδοχείο" στην πόλη της Γουατεμάλας, δήλωσε ο συνήγορός του, Τελεσφόρο Γκέρα.

Ο Μακάφι "διώκεται στο Μπελίζ, διώκεται πολιτικά επειδή σταμάτησε να δίνει χρήματα στην κυβέρνηση", υποστήριξε ο Γκέρα. Οι αρχές του Μπελίζ "τον κατηγορούν για ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου (...) πρέπει επομένως να ζητήσω να του χορηγηθεί άσυλο", πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος τόνισε ότι ο πελάτης του "φοβάται για τη ζωή του" επειδή "αφού στήριξε τόσο πολύ την παρούσα κυβέρνηση του Μπελίζ, τώρα του ζητούν ολοένα και περισσότερα χρήματα, τα τσεπώνουν χωρίς να τα επανεπενδύουν".

Η αστυνομία του Μπελίζ καταζητεί τον Μακάφι εδώ και πολλές εβδομάδες για να τον ανακρίνει για το θάνατο, τον περασμένο μήνα, ενός άλλου Αμερικανού, του Γκρέγκορι Φόουλ. Ο τελευταίος βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στο νησάκι Άμπεργκρις Κάγιε, στην Καραϊβική. Ο 52χρονος Φόουλ ήταν γείτονας του Μακάφι και δολοφονήθηκε με σφαίρες στο κεφάλι. Στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης αλλά το κινητό τηλέφωνό του και ο υπολογιστής του δεν βρέθηκαν πουθενά.

Ο Μακάφι είχε δηλώσει στο αμερικανικό περιοδικό Wired ότι ανησυχούσε ότι οι δολοφόνοι του Φόουλ τον καταδίωκαν.

Ο ιδρυτής της McAfee πούλησε την εταιρεία του έναντι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές της δεκαετίας του '90 και τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζούσε στο Μπελίζ.