Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Πώς αποφυλακίστηκε o κατηγορούμενος για τη δολοφονία στου Ρέντη

Στις χαραμάδες της βραδυκίνητης ελληνικής γραφειοκρατίας και στις γνωστές δυσλειτουργίες της κρατικής «μηχανής» τρύπωσε ο ένας εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία των ειδικών φρουρών στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2011. Ο 20χρονος....


ομογενής από το Καζακστάν ναι μεν θα αποφυλακιζόταν λίγες μέρες αργότερα, στις 7 Νοεμβρίου, λόγω παρέλευσης του 18μηνου υποχρεωτικής κράτησης, όμως κέρδισε λόγω των αδυναμιών του συστήματος σχεδόν έναν μήνα ελευθερίας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα η Real News, όλα φαίνεται να ξεκινούν από τον διαχωρισμό της δικογραφίας, ώστε να γίνει τουλάχιστον η δίκη για τη ληστεία πριν εκπνεύσει το 18μηνο της υποχρεωτικής κράτησης και να ακολουθήσει η δίκη για τη δολοφονία.

Η δικογραφία διαχωρίστηκε όμως το ένταλμα κράτησης παρέμεινε ένα και εκεί οφείλεται μάλλον το αλαλούμ που ακολούθησε. Η δίκη για τη ληστεία έγινε έγκαιρα, ο κατηγορούμενος αθωώθηκε στις 2 Οκτωβρίου γι’ αυτή, ωστόσο κανείς δεν διάβασε πως στο ένταλμα αναφερόταν ότι ο ομογενής κρατείτο όχι μόνο για τη ληστεία αλλά και για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους το σφάλμα οφείλεται στην Εισαγγελία, καθώς στο απόσπασμα που τους απέστειλε μετά την αθώωση για τη ληστεία, ζητούσε να αποφυλακιστεί ο κρατούμενος, βάσει του ενός εντάλματος που είχαν στα χέρια τους.

Ωστόσο, παρά την εντολή, ενημέρωσαν αυθημερόν με έγγραφο τους όλους τους αρμοδίους για την αποφυλάκιση, ενώ τηλεφώνησαν και στον γραμματέα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών που έγραψε το απόσπασμα, ο οποίος τους απάντησε πως πρέπει ο κρατούμενος να αποφυλακιστεί.

Από την πλευρά της η Εισαγγελία τονίζει ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όφειλαν να δουν το ένταλμα το οποίο εμπεριέχεται στον φάκελο του κρατούμενου που αυτοί έχουν, αφού στο απόσπασμα αναγράφεται σαφώς πως αποφυλακίζεται «αν δεν κρατείται για άλλη αιτία».