Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Επί πληρωμή η online Washington Post

Η Washington Post, μια από τις τελευταίες μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες που προτείνει το περιεχόμενό της δωρεάν στο Ίντερνετ, πρόκειται να αρχίσει σε μερικούς μήνες να βάζει τους χρήστες του Ίντερνετ να πληρώνουν, αναφέρεται σε....


σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. Οι χρήστες του Ίντερνετ θα μπορούν να βλέπουν δωρεάν έναν ορισμένο αριθμό άρθρων και στη συνέχεια θα πρέπει να πληρώσουν για να συνεχίσουν να συμβουλεύονται τον ιστότοπο της μεγάλης εφημερίδας της αμερικανικής πρωτεύουσας. Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην Washington Post, η Wall Street Journal διευκρινίζει εντούτοις πως το σχέδιο αυτό δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πριν από τουλάχιστον έξι μήνες.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κυκλοφορία των έντυπων εφημερίδων βρίσκεται σε πτώση και οι εκδότες δυσκολεύονται να αντλήσουν έσοδα από τους ιστότοπους όταν αυτοί είναι δωρεάν. Έτσι ο ιστότοπος της Wall Street Journal είναι από καιρό επί πληρωμή. Οι New York Times, από την πλευρά τους, άρχισαν να ζητούν πληρωμή για την πρόσβαση στον ιστότοπό τους τον Μάρτιο του 2011 και δημιούργησαν τον Οκτώβριο του 2011 έναν ιστότοπο για την Boston Globe, μια άλλη εφημερίδα του ομίλου, ο οποίος απευθύνεται στους συνδρομητές.