Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Αμφισβητεί τα ύποπτα παιχνίδια της "SportRadar" η ΕΠΟ

Την αμφιβολία της για την αξιοπιστία της λίστας της "SportRada"r που φέρνει την Ελλάδα στην 5η θέση των χωρών με τους περισσότερους "ύποπτους" ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Ευρώπη εξέφρασε η ΕΠΟ με ανακοίνωσε που εξέδωσε και....


κατόπιν συννενόησης με την ΟΥΕΦΑ. Αναλυτικά:

"Με αφορμή δημοσιεύματα, που σχετίζονται με την παρουσία της Ελλάδας σε λίστα διεφθαρμένων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη, την οποία φέρεται να κατήρτισε η εταιρεία SportRadar (επίσημος συνεργάτης της UEFA), η διοίκηση της ΕΠΟ ήρθε σε άμεση επαφή με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία και έλαβε την ακόλουθη απάντηση:

«Η UEFA επιβεβαιώνει ότι τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη διαφθορά σε εθνικά πρωταθλήματα της Ευρώπης είναι καθαρά καιροσκοπικά. Τα δημοσιεύματα, τα οποία εμφανίστηκαν σε σημαντικό αριθμό ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης, ισχυρίζονται ότι η λίστα με τις δέκα χώρες, καταρτίστηκε από τον επίσημο συνεργάτη της UEFA, την εταιρεία SportRadar.

Το Σύστημα Εντοπισμού Στοιχηματικής Απάτης (BFDS) της UEFA παρακολουθεί αγώνες των δύο πρώτων κατηγοριών και του κυπέλλου και στις 53 Ομοσπονδίες μέλη της UEFA με την υποστήριξη της SportRadar, ωστόσο δεν παράγεται καμία διαβαθμισμένη λίστα με λεπτομερή ανάλυση των ευρημάτων του συστήματος».

Επισημαίνεται ότι εκ μέρους της ΕΠΟ και της UEFA καταβλήθηκαν προσπάθειες να προσδιοριστεί η πρωτογενής πηγή της «είδησης», που αναπαρήγαγαν ελληνικά ΜΜΕ, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Συνεπώς προς ενημέρωση των ΜΜΕ τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία της συγκεκριμένης «είδησης».