Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ανω κάτω η κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή (vid)

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν για μία ακόμη φορά οι Έλληνες φορολογούμενοι, καθώς το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση του αφορολόγητου για τα....


παιδιά και αυξημένους συντελεστές φόρου. Η τελική μορφή του νομοσχεδίου, το οποίο έχει ήδη σταλεί στους κυβερνητικούς εταίρους, θα κατατεθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την Τετάρτη.
Αν και την Τετάρτη τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση δεν συμφωνήσουν τότε οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Η τελική μορφή της φορολογικής κλίμακας προβλέπει:
- Για εισόδημα έως 18.000 ευρώ, συντελεστή φορολόγησης 21%
- Από 18.001 έως 26.000 ευρώ, συντελεστή φορολόγησης 26%
- Από από 26.001 ευρώ και άνω, συντελεστή φορολόγησης 45%
Η έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ που αντικαθιστά το γενικό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ θα ισχύει για όλα τα εισοδήματα, χωρίς απομείωση και αυτό προκειμένου να αποφευχθούν επιβαρύνσεις - μαμούθ λόγω της εφαρμογής του ανώτατου συντελεστή από τόσο χαμηλά. Με την εφαρμογή της νέας κλίμακας, για 26.000 ευρώ εισόδημα προκύπτει ελάφρυνση 150 ευρώ σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Σε σχέση με τα ισχύοντα, για φορολογούμενο χωρίς παιδιά προκύπτει ελάφρυνση 10 ευρώ, για υπόχρεο με 1 παιδί αύξηση φόρου 190 ευρώ και με 2 παιδιά 690 ευρώ.
Αντιθέτως, για 50.000 ευρώ εισόδημα προκύπτει επιβάρυνση κατά 280 ευρώ σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Όσον αφορά, δε, στη σύγκριση με τα ισχύοντα, προκύπτει αύξηση φόρου 2.090 ευρώ για φορολογούμενο χωρίς παιδιά, 2.290 ευρώ για υπόχρεο με 1 παιδί και 2.490 ευρώ για φορολογούμενο με 2 παιδιά.
Οι μεγάλες επιβαρύνσεις στους φορολογούμενους με παιδιά, που δεν καλύπτεται από τα νέα Οικογενειακά Επιδόματα ειδικά σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, αποτελεί το βασικό σημείο που διαφωνούν οι κυβερνητικοί εταίροι ενώ εντύπωση προκαλεί πως σε αυτό βρίσκεται απέναντι από το υπ. Οικονομικών και η ΝΔ . Και τα τρία κόμματα ζητάνε είτε να υπάρξει προσαύξηση στην έκπτωση των 1.950 ευρώ είτε να αυξηθούν τα Επιδόματα.