Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ψήφιση Προϋπολογισμού 2013: Το κλίμα μέσα και έξω από τη βουλή

Σήμερα Κυριακή, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού 2013, η κυβέρνηση ελπίζει ότι σήμερα ο προϋπολογισμός για το 2013 θα ψηφιστεί με μεγαλύτερη πλειοψηφία, από...


ότι τα μέτρα του τρίτου μνημονίου. Συλλαλητήρια έχουν προγραμματίσει ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ σε Σύνταγμα και Ομόνοια στις 5 μ.μ., ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού.

Η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος για τις πέντε το απόγευμα.Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα, το Πανεπιστήμιο και τον Ευαγγελισμό από τι 14:00 το μεσημέρι, εξαιτίας των συγκεντρώσεων που έχει εξαγγείλει στο Σύνταγμα για τις 17:00 το απόγευμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει για τις 16:30 στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ.

Το κλίμα στη Βουλή όλες αυτές τις μέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά τεταμένο, με έντονες αντιπαραθέσεις και κατηγορίες να εκτοξεύονται εκατέρωθεν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας που από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη εναλλακτικών προτάσεων.

Πάντως παρά το γεγονός ότι η ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου έγινε σε μια δραματική συνεδρίαση, σήμερα αναμένεται ότι τόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκτός του Μ. Ανδρουλάκη που έχει ανεξαρτητοποιηθεί και έχει δηλώσει ότι θα τον καταψηφίσει, όσο και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Αν λοιπόν συμβεί αυτό, η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα ενισχυθεί το διαπραγματευτικό χαρτί του Α. Σαμαρά που μεταβαίνει αύριο μαζί με τον Γ. Στουρνάρα στις Βρυξέλλες για το Eurogroup, όπου θα επιδιώξει όχι μόνο την εκταμίευση της δόσης, αλλά και τη χορήγηση των χρημάτων που δεν είχαν δοθεί στις προηγούμενες δόσεις.