Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Προκλητικός και πάλι ο Γκρουέφκσι

Την πρόθεση των Σκοπίων να διαφυλάξουν σε κάθε περίπτωση τη «μακεδονική» ταυτότητα της χώρας επανέλαβε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι. Μιλώντας σε εκδήλωση αποδήμων της ΠΓΔΜ, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός....


ανέφερε ότι η χώρα του επιθυμεί την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα με το όνομα, όμως όπως σημείωσε, η οποιαδήποτε λύση δεν θα πρέπει να επηρεάσει τη «μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα».

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος. Εμείς θέλουμε να βρούμε λύση για το πρόβλημα αυτό με το νότιο γείτονά μας. Θέλουμε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα. Θέλουμε να μην έχουμε προβλήματα με το νότιο γείτονά μας, να εξομαλύνουμε τις σχέσεις και να καταστούμε μέλος της νατοϊκής Συμμαχίας και μέλος της ΕΕ. Ταυτόχρονα, είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το πολύ σημαντικό, γι' εμάς τους Μακεδόνες, ζήτημα της εθνικής ταυτότητας και γλώσσας και θα παραμείνουμε πολύ προσεκτικοί», υποστήριξε ο Γκρουέφκσι.

Παράλληλα, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός κάλεσε τους ομογενείς που ζουν στις ΗΠΑ να διαφυλάξουν την παράδοση και τη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ τους προέτρεψε να είναι ενωμένοι, ώστε να είναι πιο ισχυροί, «σε κάθε περίσταση που θα τους χρειαστεί η Μακεδονία».