Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Δεν θα απελαθεί ο Αιγύπτιος μετανάστης ο οποίος είχε κακοποιηθεί στη Σαλαμίνα

Απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να παραμείνει στη χώρα ο Αιγύπτιος ο οποίος πρόσφατα έπεσε θύμα κακοποίησης και βασανισμού....


Ο Αιγύπτιος μετανάστης ο οποίος είχε βρεθεί στη Σαλαμίνα χτυπημένος και δεμένος με αλυσίδα θα παραμείνει στην Ελλάδα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Η απόφαση του υπουργείου, αναφέρει μέσα σε λίγες γραμμές, στην επίσημη ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:

Ανακοινώνεται ότι μετά από πρόταση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε για ανθρωπιστικούς λόγους, να μην κινηθεί καμία διαδικασία απέλασης σε βάρος του υπηκόου Αιγύπτου, ο οποίος πρόσφατα έπεσε θύμα κακοποίησης και βασανισμού στην Σαλαμίνα.

Η ιστορία, για να τη θυμηθούμε, έχει ως εξής:

Μία Κυριακή πρωί κάτοικοι στα Αμπελάκια Σαλαμίνας είχαν βρει δεμένο και κακοποιημένο σε δέντρο Αιγύπτιο μετανάστη.

Ο άνθρωπος ήταν δεμένος με αλυσίδα και είχε υποστηρίξει πως τον είχε κακοποιήσει και δέσει ο εργοδότης του διότι υποπτευόταν πως τον έκλεβε.

Η Δικαιοσύνη είχε αποφασίσει να αφεθούν ελεύθεροι τόσο ο ίδιος όσο και οι βασανιστές του αλλά ο ίδιος κινδύνευε με απέλαση.

Τελικά την Τρίτη πάρθηκε η απόφαση να μην απελαθεί.