Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Internet για φθηνότερες διακοπές

Γιατί οι κάτοικοι δημοφιλών καλοκαιρινών τουριστικών προορισμών και δη της Μεσογείου πληρώνουν πολλές φορές στην ίδια τους τη χώρα ακριβότερα τις διακοπές τους σε σχέση με τους Αγγλους, Γερμανούς ή άλλους ξένους επισκέπτες των χωρών τους; Aυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί Ελληνες, Ισπανούς αλλά και κατοίκους άλλων τουριστικών καλοκαιρινών προορισμών του ευρωπαϊκού Νότου, το οποίο γίνεται ακόμη πιο έντονο όταν στη διπλανή ξαπλώστρα του ξενοδοχείου που διαμένουν ξένοι επισκέπτες συζητούν για το πόσο χαμηλές τιμές πλήρωσαν απολαμβάνοντας τις ίδιες υπηρεσίες με αυτούς.

Προφανώς, αυτό δεν συμβαίνει γιατί οι Ελληνες ιδιοκτήτες καταλυμάτων έχουν κάτι με τους Ελληνες τουρίστες ούτε γιατί οι Ισπανοί ξενοδόχοι έχουν κάτι με τους συμπατριώτες τους. Η δυνατότητα αυτή των ξένων επισκεπτών να κλείσουν φθηνότερα τις διακοπές τους για παράδειγμα στον ελληνικό προορισμό προκύπτει από κανόνες που επιβάλλει η επιχειρηματική τουριστική αγορά παγκοσμίως. Οι ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, τουλάχιστον, έξι μήνες νωρίτερα από την έναρξη της τουριστικής περιόδου πουλάνε «χονδρική» τα δωμάτιά τους στους ξένους τour οperators προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ικανοποιητικές πληρότητες καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. 

Ξενοδοχεία που προέβησαν σε προσφορές κατά την πασχαλινή περίοδο «επιβραβεύθηκαν» από τους Ελληνες τουρίστες με υψηλές πληρότητες και, ήδη, αναμένεται να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Η ΠΟΞ στη σύστασή της αναμένεται να προτρέπει τους ξενοδόχους από τώρα να διαμορφώσουν τους προϋπολογισμούς τους για το 2010, συμπεριλαμβάνοντας με ελκυστικές προσφορές στην τιμολογιακή τους πολιτική και την ελληνική αγορά. Παράλληλα, επισημαίνει τη δυνατότητα που έχουν και οι Ελληνες να κλείσουν μέσω διαδικτυακών τόπων τη διαμονή τους σε μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων σε τιμές αντίστοιχες με αυτές που κλείνουν και οι ξένοι τουρίστες.