Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Αυξήσεις "φωτιά" στα ταξί

Αυξήσεις "φωτιά" από 1η Μαΐου στα ταξί ενώ η χιλιομετρική αποζημίωση στη μονή και διπλή ταρίφα θα διπλασιαστεί σταδιακά μέσα σε ένα χρόνο. Μαζί με τα κόμιστρα όμως αυξήθηκαν και οι καταγγελίες για ασυνείδητους οδηγούς που επιλέγουν επιβάτες και κλέβουν στο ταξίμετρο.

Από 1η Μαΐου η μονή και η διπλή ταρίφα αυξάνονται κατά 33,3%. Έτσι από 36 και 68 λεπτά που ήταν φθάνουν τα 48 και 84 λεπτά αντίστοιχα. Αυξάνεται το κόστος του τηλεφωνικού ραντεβού από 2,80 σε 3 έως 5 ευρώ. Σταθερό μένει το κόστος της σημαίας και της μικρότερης διαδρομής.Οι αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί θα εφαρμοστούν σε τρεις φάσεις. Η 1η ισχύει από 1η Μαΐου, η 2η από το Νοέμβριο και η 3η το Μάιο του 2010 οπότε η αύξηση θα αγγίξει το 100%. Ενώ οι τιμές στα κόμιστρα διπλασιάζονται, στο τετραψήφιο 1019 του Υπουργείου Μεταφορών οι καταγγελίες επιβατών πέφτουν βροχή. 

Οι ίδιοι οι αυτοκινητιστές κάνουν λόγο για "κακοποιούς" που λυμαίνονται τις "χρυσοφόρες" πιάτσες, όπως σε αρχαιολογικούς χώρους και στα λιμάνια, εξαπατώντας κυρίως τουρίστες. Σύμφωνα με το υπουργείο Συγκοινωνιών οι καταγγελίες σε ένα τρίμηνο είναι 450.