Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

Νερό απο τα ούρα...

Μία ιδιαίτερη πρόποση έκαναν οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) καθώς μπορούν πλέον να πίνουν ανακυκλωμένο νερό από τα ίδια τους τα ούρα!

"Η αποστολή ελέγχου της ΝΑSΑ έδωσε το πράσινο φως στην ομάδα των αστροναυτών να πίνουν νερό το οποίο έχει καθαριστεί από το νέο σύστημα ανακύκλωσης του Σταθμού", ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΑSΑ σήμερα. Τα ούρα ανακυκλώνονται από ένα μηχάνημα το οποίο κοστίζει 250 εκατομμύρια δολάρια, ονομάζεται "Σύστημα Περισυλλογής Νερού" και έχει ήδη επισκευαστεί και επανεγκατασταθεί.

Τον προηγούμενο Νοέμβριο είκοσι λίτρα ούρων είχαν ανακυκλωθεί στον ISS και έπειτα είχαν αποσταλεί στα κεντρικά της NASA για έλεγχο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το νερό ήταν πόσιμο και δεν δημιουργούσε πρόβλημα στην υγεία.

Η ανακύκλωση του νερού είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς διπλασιάζει τα αποθέματα νερού του Σταθμού, παράγοντας 6,8 τόνους πόσιμου νερού κάθε χρόνο. "Πρόκειται για επιστημονική φαντασία. Όλος ο κόσμος μιλάει για την ανακύκλωση του νερού αλλά ποτέ κανείς δεν το έχει πραγματικά πετύχει. Κι εμείς σήμερα πίνουμε το πρώτο ανακυκλωμένο νερό", δήλωσε ο Μάικ Μπάρατ.