Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Τα ευτράπελα των Ευρωεκλογών...

Μικρά και μεγάλα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί σε εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια. Κάποια επιλύθηκαν άμεσα, κάποια άλλα όχι... Σε εκλογικό τμήμα των Πατησίων, ο δικαστικός αντιπρόσωπος έπεσε θύμα κλοπής και μεταξύ άλλων του πήραν και τα κλειδιά της κάλπης και χρειάστηκε η συνδρομή της αστυνομίας για να ξεκλειδώσει η κάλπη. Σε 3 εκλογικά τμήματα στο Νέο Κόσμο δόθηκαν λάθος κλειδιά στους δικαστικούς αντιπροσώπους, ενώ στο Χολαργό ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχασε τη σφραγίδα. Επίσης στην Ηλιούπολη σε 4 εκλογικά τμήματα, δεν εμφανίστηκε κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής και πλέον ο πρώτος ψηφοφόρος που θα κάνει την εμφάνιση του θα κληθεί να αναλάβει καθήκοντα. Στον Πύργο Υπάτης και στο Περιβόλι Φωκίδας, πήρε ο ύπνος τους δικαστικούς αντιπροσώπους και χρειάστηκαν αρκετά τηλεφωνήματα για να τους ξυπνήσουν

«Ξέχασαν» να δώσουν στον Τρεμόπουλο το ψηφοδέλτιο του κόμματός του...
Συνέβη και στον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων-Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Στο πακέτο των ψηφοδελτίων που του δόθηκε από την εφορευτική επιτροπή του τμήματος στο 8ο ημερήσιο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, δεν υπήρχε το ψηφοδέλτιο… των Οικολόγων- Πράσινων. «Ελπίζω να μην συμβεί και αλλού» είπε με αρκετή δόση χιούμορ ο κ. Τρεμόπουλος, που σημείωσε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι αποτελούν το νέο πράσινο στον πολιτικό χώρο εκφράζοντας την ελπίδα για καλή πορεία του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Έχασε τη σφραγίδα...
Στο 264ο εκλογικό τμήμα στον Χολαργό, ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχασε την σφραγίδα.

Παρέμβαση Πρωτοδικείου μετά από καταγγελία του ΠΑΣΟΚ...
Σύσταση στους δικαστικούς αντιπροσώπους δύο εκλογικών τμημάτων στο Αιγάλεω, να δίνουν στους ψηφοφόρους τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων, έκανε το Πρωτοδικείο μετά από καταγγελία του ΠΑΣΟΚ.Σύμφωνα με την καταγγελία, στα εκλογικά τμήματα 272 και 277 δεν δίνονταν ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι ενημέρωσαν τα γραφεία του κόμματος και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το Πρωτοδικείο. Πλέον, η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς προβλήματα στα ανωτέρω εκλογικά τμήματα.

Δεν ψήφισε γιατί αστυνομικοί του πήραν την ταυτότητα...
Πολίτης από τη Ρόδο ότι αστυνομικοί το μεσημέρι της Κυριακής του αφαίρεσαν την ταυτότητα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτελέσει το εκλογικό δικαίωμά του. Ο πολίτης, ενώ πήγαινε να ψηφίσει είδε ένα αυτοκίνητο της Ασφάλειας στην παλιά πόλη της Ρόδου όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων. Τελικά, μετά από έντονες διαμαρτυρίες, του αφαίρεσαν την αστυνομική ταυτότητα και το είπαν να περάσει να την πάρει από το Αστυνομικό Τμήμα.

Από το εκλογικό κέντρο, στο Αστυνομικό Τμήμα...
Πήγε στο εκλογικό τμήμα να ψηφίσει, αλλά κατέληξε με χειροπέδες, στο Αστυνομικό Τμήμα στο Ίλιον. Ο λόγος για τον Γιώργο Κουμούτσο, ο οποίος από το ΑΤ όπου κρατείται, καταγγέλλει ότι τον συνέλαβαν χωρίς λόγο μπροστά στα μάτια της συζύγου και των παιδιών τους.