Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Φωτιά στα μπατζάκια μας...

Σε τιμές-«φωτιά» πληρώνουν τη βενζίνη ήδη εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί, καθώς λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων το κόστος ξεπερνά τα 1,25 ευρώ/λίτρο για την «απλή» αμόλυβδη και το 1,5 ευρώ για τη σούπερ αμόλυβδη.

Πρόκειται για τιμές-ρεκόρ, αν αναλογιστεί κανείς ότι το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές πωλείται έναντι περίπου 70 δολαρίων το βαρέλι. Και αυτό γιατί η αμόλυβδη είχε σπάσει το φράγμα του 1,20 ευρώ ανά λίτρα όταν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ξεπερνούσαν τα 140 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, αυτή τη στιγμή, η μεγαλύτερη τιμή απλής αμόλυβδης βενζίνης είναι 1,26 ευρώ ανά λίτρο και χρεώνεται σε πρατήριο καυσίμων της Αμοργού.Αντίστοιχα, για τη σούπερ αμόλυβδη, η υψηλότερη τιμή είναι 1,54 ευρώ ανά λίτρο και χρεώνεται σε πρατήριο καυσίμων των Ιωαννίνων.

Στην Αττική η υψηλότερη τιμή απλής αμόλυβδης βενζίνης (χωρίς πρόσθετα) ανέρχεται σε 1,199 ευρώ ανά λίτρο ενώ για τη σούπερ αμόλυβδη οι τιμές έχουν σκαρφαλώσει μέχρι και τα 1,539 ευρώ ανά λίτρο, και στις δύο περιπτώσεις σε πρατήρια στον Πειραιά.