Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Διάβασε το επειγόντως...

Έχουμε τονίσει κατ επανάληψη ότι η μεγάλη μας προσοχή θα πρέπει να στραφεί στην χρήση των κινητών τηλεφώνων γιατί αυτό έχουμε επάνω μας όλο το εικοσιτετράωρο, είτε στην τσέπη του παντελονιού μας είτε στο σακάκι η την ζακέτα μας. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας απορροφά μεγάλες ποσότητες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας πράγμα που δεν συμβαίνει επ ουδενι με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Το ποσό της ακτινοβολίας που απορροφά δε ο εγκέφαλος μας είναι πολύ περισσότερο κατά την διάρκεια μιας επικοινωνίας όταν αυτή είναι μεγάλης διάρκειας και όταν το κινητό μας τηλέφωνο βρίσκεται σε αρκετά μακρινή απόσταση από την πλησιέστερη κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι λοιπόν από την μεριά μας σαν τεχνικοί κινητής τηλεφωνίας έχουμε να σας προτείνουμε αυτά που ακολουθούν.

Αποφεύγετε να κάνετε χρήση κινητού από υπόγεια, υπόγεια παρκινγκ και γενικά από χώρους όπου υπάρχει πολύ ασθενικό σήμα γιατί έτσι εκτίθεστε σε μεγάλη ακτινοβολία.
Μην βάζετε το κινητό στο αυτί σας περιμένοντας πριν πραγματικά αποκατασταθεί η επικοινωνία. Το ψάξιμο του κινητού για να βρει το συνομιλητή σας δημιουργεί μια πολύ ισχυρή ακτινοβολία. Μέχρι να τελειώσει αυτή η αναζήτηση κρατήστε το κινητό σας σε απόσταση 20-30 εκατοστών.

Όσοι φορούν γυαλιά μεταλλικά πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η ακτινοβολία που δέχονται στα μάτια γίνεται πολύ μεγαλύτερη. Μην τοποθετείτε το κινητό απέναντι από το πρόσωπο σας προκειμένου να μειώσετε την ακτινοβολία που δέχεστε. Είναι χειρότερα.

Κρατάτε το κινητό σας μερικά εκατοστά μακριά από το αυτί σας. Η χρησιμοποίηση του hands free είναι επίσης σημαντική.
Ακόμα και όταν δεν μιλάτε και απλώς παραμένει ανοιχτό το κινητό σας συνεχίζει να εκπέμπει ακτινοβολία και μόνο το οριστικό κλείσιμο του ( υποχρεωτικό άλλωστε στα νοσοκομεία, στα αεροπλάνα και στα βενζινάδικα) σταματά την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Αποφεύγετε να τοποθετείτε στη ζώνη σας η στην τσέπη του σακακιού η του πουκαμίσου στο μέρος της καρδιάς μόνιμα το κινητό όταν είναι ανοικτό, γιατί τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που συνεχίζει να εκπέμπει διεισδύουν στα όργανα όπως η καρδιά το συκώτι το στομάχι κτλ. Οι βιολογικές επιδράσεις μιας τέτοιας έκθεσης σε ακτινοβολία μπορεί να είναι επικίνδυνες μακρόχρονα.
Ο κάτοχος ενός κινητού τηλεφώνου οφείλει πάντα να έχει κατά νου πως κάθε κλήση του κινητού του σε ένα χώρο με πολύ κόσμο (μετρό, λεωφορεία κτλ) μπορεί να προκαλέσει σε μια ακτίνα ενός μέτρου ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα στους βηματοδότες...
troktiko