Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Ταχύπλοο σκότωσε 27χρονη

Μοιραίες στάθηκαν οι διακοπές για μια νεαρή γυναίκα από την Πάτρα που βρήκε τραγικό θάνατο όταν χτυπήθηκε από ταχύπλοο σκάφος ενώ έκανε μπάνιο στη Ρόδο.

Η 27χρονη Ευτυχία Γεωργακοπούλου παραθέριζε στη τουριστικό Φαληράκι.

Προχθές το απόγευμα οι λιμενικές αρχές του νησιού ενημερώθηκαν για τον τραυματισμό λουόμενης από διερχόμενο ταχύπλοο. Οταν έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη πολύ αργά για την άτυχη γυναίκα, καθώς έφερε πολύ σοβαρά τραύματα.

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός της. Ο 41χρονος χειριστής του σκάφους συνελήφθη και αφού ασκήθηκε εναντίον του δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας αφέθηκε ελεύθερος.

Πάντως, από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής οι λιμενικές αρχές προκύπτει ότι η άτυχη Ευτυχία Γεωργακοπούλου έκανε το μοιραίο λάθος να μπει σε απαγορευμένο πλωτό διάδρομο. Δηλαδή, ενώ κολυμπούσε, απομακρύνθηκε αρκετά από τη στεριά και βρέθηκε μέσα στο διάδρομο όπου εισέρχονται και εξέρχονται τα ταχύπλοα σκάφη.

Προφανώς, όταν είδε το ταχύπλοο να πλησιάζει, είτε δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί είτε υπολόγισε ότι ήταν ορατή από τον χειριστή.