Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Το παρανοικό σχέδιο άμυνας της χώρας

Τα τελευταία χρόνια, το ελληνικό κράτος ξόδεψε 97 δις ευρώ για όπλα και μόλις 300 εκατομμύρια για πυροπροστασία. Ίσως αυτή η φαινομενικά παρανοϊκότητα, να είναι στο σχέδιο άμυνας της χώρας μας. Αν η χώρα, έχει καεί από άκρη σε άκρη, γιατί να έρθει ο εχθρός να την κατακτήσει;Για να μαυρίσει η ψυχή του; Πάντως δεν μπορώ να πιστέψω ότι αν αγοράζαμε ένα – δύο στρατιωτικά αεροπλάνα, λιγότερα θα είχαμε χειρότερη στρατιωτική άμυνα.

Εκτός και αν οι μίζες στα στρατιωτικά είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι στα πυροσβεστικά… που μάλλον είναι. Γιατί στην Ελλάδα τίποτα δεν κάνουμε με βάση το εθνικό συμφέρον και τις πραγματικές μας ανάγκες. Κάνουμε με βάση τις μίζες και την εκλογική πελατεία. Έτσι παίρνουμε φάντομ, αντί για πυροσβεστικά και προσλαμβάνουμε αγροφύλακες αντί πυροσβέστες.

ΥΓ. Πέρασαν δυο χρόνια από τότε που οι αφελείς Έλληνες έδωσαν τον οβολό τους για τους πυρόπληκτους της Ηλείας. Οι μη αφελείς, όπως ο Λάτσης είπαν ότι θα δώσουν αν τα διαχειριστούν οι ίδιοι. Μαζεύτηκε λοιπόν ένα ποσό που θα το διαχειριζόταν ο Μολυβιάτης. Τι έγιναν αυτά τα λεφτά; Βούλωσαν καμιά αλογότρυπα ή μπήκαν καταλάθος σε καμιά τσέπη; Ξέρει κανείς;