Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Έρχεται, έρχεται!!!

Αισιοδοξούν για άμεση παράδοση του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Ηellas Μιχάλη Χριστοφοράκου οι ελληνικές Αρχές, λόγω του άμεσα εκτελεστέου χαρακτήρα της απόφασης του Εφετείου του Μονάχου για την έκδοσή του.«Μετά την απόφαση του Εφετείου του Μονάχου είναι πλέον θέμα ωρών» η παράδοση από τη Γερμανία στην Ελλάδα έλεγαν στο Βήμα της Κυριακής καλά πληροφορημένες πηγές.

Τη Δευτέρα, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας θα αποφανθεί αν θα ζητήσει διακοπή της διαδικασίας έκδοσής του στην Ελλάδα, μετά την προσφυγή που κατέθεσαν οι συνήγοροι του Μ.Χριστοφοράκου. Τον Χριστοφοράκο αναμένεται να παραλάβει από τους Γερμανούς ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Ν.Ζαγοριανός, ο οποίος αναχωρεί στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας για το Μόναχο.

Ο δικαστικός λειτουργός που διερευνά την ελληνική πτυχή του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» της Siemens μεταβαίνει στη βαυαρική πρωτεύουσα μαζί με τέσσερις αστυνομικούς, τρεις που υπηρετούν στην Interpol και ένας στην Κρατική Ασφάλεια, και έναν γιατρό. Ενδεικτικό της αισιοδοξίας για την άμεση έκδοση είναι το γεγονός ότι ο Ν.Ζαγοριανός έχει εισιτήρια επιστροφής για την ίδια ημέρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Βάσει του σχεδιασμού και πλην απροόπτου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ηellas θα παραδοθεί από τους Γερμανούς στην ελληνική αποστολή στο αεροδρόμιο και λίγο πριν τα μεσάνυχτα θα έχουν επιστρέψει στο «Ελ.Βενιζέλος». Μετά την άφιξη ο Μιχάλης Χριστοφοράκος αναμένεται να οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.