Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ο Κ. Καραμανλής σε πολιτικό αδιέξοδο

Μια θεαματική πρωτοβουλία που θα του επιτρέψει να επισκεφθεί τη ΔΕΘ με τον αέρα του κυρίαρχου των εξελίξεων αναζητεί ο Πρωθυπουργός, διαπιστώνοντας πως ο ανασχηματισμός που σχεδίαζε είναι πλέον γεμάτος αδιέξοδα και κινδυνεύει να εξελιχθεί σε σαπουνόφουσκα, μετά την καταστρεπτική πυρκαϊά στη Βορειοανατολική Αττική. Κορυφαίοι υπουργοί αλλά και συνεργάτες του κ. Καραμανλή εξέφραζαν και χθες τη βεβαιότητα πως ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε μια θεαματική πρωτοβουλία την ερχόμενη εβδομάδα, που είναι και η εβδομάδα των κρίσιμων αποφάσεων για την κυβέρνηση.

Σημείωναν όμως ότι δεν είναι πια σίγουρο πως η πρωτοβουλία αυτή θα είναι ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός, επειδή θα δημιουργηθεί η εντύπωση πως ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες για την έλλειψη συντονισμού της κρατικής μηχανής στα πρόσωπα που θα απομακρύνει, εκ των οποίων μάλιστα ορισμένα δεν έχουν καμιά ευθύνη. Για παράδειγμα, μια από τις κορυφαίες αποφάσεις που είχε λάβει ο κ. Καραμανλής ως την περασμένη εβδομάδα που ξέσπασαν οι πυρκαϊές ήταν να μετακινήσει τον κ. Πρ. Παυλόπουλο στο υπουργείο Επικρατείας και να του αναθέσει ταυτόχρονα καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου. Μετά τη φωτιά στην Αττική όμως ομολογεί και ο ίδιος πως δεν μπορεί να εμφανιστεί στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ έχοντας δίπλα του το πρόσωπο το οποίο οι πολίτες θεωρούν τον βασικό υπεύθυνο για την οικολογική καταστροφή.

Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός διαπιστώνει πως για λόγους διατήρησης όλων των εσωκομματικών συσχετισμών, αλλά και αντικειμενικών αναγκών, δεν μπορούν να μετακινηθούν από τις θέσεις τους οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ, Υγείας, Παιδείας, Δικαιοσύνης, Πολιτισμού και Ανάπτυξης, γεγονός που τον οδηγεί σε έναν ανασχηματισμό-παρωδία.

Συνεπώς θα πρέπει ή να εγκαταλείψει τις ισορροπίες ο Πρωθυπουργός και να προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα σε έναν ανασχηματισμό-έκπληξη με σαρωτικά χαρακτηριστικά, ή να αναζητήσει άλλες πρωτοβουλίες και να αναβάλει τον ανασχηματισμό για μετά τη ΔΕΘ.