Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Κρίμα και άδικο..

Στο νεκροταφείο του Γέρακα στις 5 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του άτυχου πιλότου που σκοτώθηκε, όταν το πυροσβεστικό αεροσκάφος του, τύπου PZL, κατέπεσε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, 2 μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς.

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα PZL είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, για να κατασβέσουν φωτιά κοντά στο χωριό Κατσέλι, στο Αργοστόλι.

Το ένα εκ των δύο αεροσκαφών με χειριστή τον 55χρονο πιλότο, απόστρατο σμήναρχο της Π.Α. και πατέρα δύο παιδιών, κατέπεσε και συνετρίβη σε δρόμο της περιοχής Κατελειός, λίγα μόλις μέτρα από ξενοδοχείο της περιοχής.

Ο 55 ετών Σμήναρχος Κωτούλας Στέργιος ήταν έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών. Η συνολική πτητική του εμπειρία ήταν 4.025 ώρες πτήσης σε μαχητικά, μεταγωγικά και ψεκαστικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 524 ώρες στα αεροσκάφη PZL. Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ' αριθμ. 1122, πολωνικής προέλευσης, με έτος κατασκευής και άφιξης στην Ελλάδα το 1983 και το οποίο είχε συμπληρώσει 4.733 ώρες πτήσεως. Για την διερεύνηση του ατυχήματος συστάθηκε επιτροπή από εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας.