Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Θα το πληρώσεις ακριβά, κλείστο!!

Η υψηλή φορολόγηση των συνδέσεων είναι ο κυριότερος λόγος, για τον οποίο – σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ, οι Ελληνες πληρώνουν ακριβά τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Τα στοιχεία αφορούν το έτος 2008, ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η φετινή χρονιά, αν και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, δεν διαφέρει σημαντικά από την περυσινή.

Για την δημοφιλέστερη κατηγορία συνδρομητών που είναι εκείνη με συμβόλαιο εώς 780 λεπτών ομιλίας το μήνα, η Ελλάδα ανακηρύσσεται 8η ακριβότερη χώρα μεταξύ των 29 μελών του ΟΟΣΑ, ενώ καταλαμβάνει την 5η θέση στις πλέον… ομιλητικές χώρες. Η μεσαία κατηγορία στην Ελλάδα πληρώνει κατά μέσον όρο 400 δολάρια το χρόνο για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, (ή 33 δολάρια το μήνα). Στην ομάδα των συνδρομητών που κάνει εντατικότερη χρήση της σύνδεσής της, ο Ελληνας πληρώνει 637 δολάρια το χρόνο, όταν οι Βρετανοί πληρώνουν κάτι περισσότερο από 280 δολάρια και οι Ελβετοί 397 δολάρια.

Στις φθηνότερες ως προς την κινητή τηλεφωνία χώρες εντάσσονται η Ολλανδία, η Φινλανδία και η Σουηδία, όπου το μηναίο κόστος κυμαίνεται μεταξύ 11 και 12 δολαρίων το μήνα. Υπ’αριθμόν ένα χώρα στους ακριβούς λογαριασμούς κινητών είναι η Αμερική.

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στην κινητή τηλεφωνία, η Ελλάδα αναδεικνύεται η τέταρτη φθηνότερη χώρα, πίσω από τη Γαλλία, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, στις ταχύτητες από 2.5 ως 10 Mbps, με μέσο κόστος 31 δολάρια το μήνα. Στις ταχύτητες από 12 εως 32 Mbps, βρισκόμαστε στην Πέμπτη θέση με μέσο μηναίο κόστος τα 39 δολάρια.