Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Διάσημα Ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας part3

Ηλιοβασίλεμα στην Παναγία Καλαμιώτισσα στην Ανάφη: Στην κορυφή του βουνού Κάλαμος βρίσκεται κτισμένη η εκκλησία της Παναγίας της Καλαμώτισσας. Η θέα αποζημιώνει τον επισκέπτη για την ανάβαση. Τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, οι βουνοκορφές των γύρω νησιών αποτελούν ένα μοναδικό συνταίριασμα με το ηλιοβασίλεμα.

Ηλιοβασίλεμα στη Μύρινα της Λήμνου: Στην πρωτεύουσα της Λήμνου, τη Μύρινα μπορεί ν’ απολαύσει κανείς ένα εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, σε συνδυασμό με τη δύση του ηλίου στον ορίζοντα, ο παρατηρητής βλέπει το περίγραμμα του Άθω στο Άγιο Όρος. Από τις πολεμίστρες του Ενετικού Κάστρου ως τις καφετέριες και την παραλία του Ρωμέικου γιαλού, οι επιλογές για να στήσει κανείς τη φωτογραφική του μηχανή και ν’ αποθανατίσει τη στιγμή είναι πολλές.

Ηλιοβασίλεμα στα Φαλάσσαρνα της Κρήτης: Λίγο έξω από τα Χανιά, η παραλία στα Φαλάσσαρνα φημίζεται για το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα στην Κρήτη. Η τοποθεσία έχει μεγάλη ιστορία καθώς αποτελούσε σημαντικό λιμάνι κατά την μινωική περίοδο. Οι επισκέπτες θα κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά, θα ξαπλώσουν στην μεγάλη αμμώδη παραλία και θα θαυμάσουν το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

Ηλιοβασίλεμα στα Κηπούρια της Κεφαλονιάς: Στην τοποθεσία Κηπούρια της Κεφαλονιάς, περίπου 8 χλμ. από το Ληξούρι βρίσκεται σκαρφαλωμένο πάνω στο γκρεμό το μοναστήρι, όπου φυλάσσονται σημαντικά κειμήλια. Ο πραγματικός θησαυρός βρίσκεται όμως στην θέα απ’ αυτό το φυσικό παράθυρο στο Ιόνιο πέλαγος, στην ομορφιά του τοπίου κάτω απ’ τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.