Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ελλάδα-Κροατία: 76-68

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ελλάδα "καπάρωσε" την πρωτιά στον όμιλο κι ετοιμάζεται γεμάτη αυτοπεποίθηση να κάνει το "απόλυτο" απέναντι στο Ισραήλ και να πάει στην επόμενη φάση -κουβαλώντας τα αποτελέσματα της- σε θέση υπεροχής.

Το σημαντικότερο για την Εθνική ήταν ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε ένα σπουδαίο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο βασίστηκε στην άμυνα της για να διατηρήσει τα κεκτημένα και ουσιαστικά να φτάσει στη νίκη.

Ο Γιάννης Μπουρούσης (17 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο) ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στέλνοντας τη διαφορά ακόμη και στους 21 πόντους, ενώ στην επανάληψη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρά το πρόβλημα με τα φάουλ κατάφερε να βρει τις λύσεις και να πάρει τη νίκη απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο που δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι.

Στο τέλος όταν η ομάδα του Ρέπεσε μείωσε στους 6 πόντους, ο Βασίλης Σπανούλης με 5 προσωπικούς πόντους "σφάγισε" το αποτέλεσμα, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του... δημίου της Κροατίας, καθώς είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από το απίθανο buzzer-beater που είχε σημειώσει στο προ διετίας Ευρωμπάσκετ στο αντίστοιχο παιχνίδι.