Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Κατάθεση Ολυμπιακής ψυχής

Νίκη-χρυσάφι για τον νταμπλούχο Ελλάδας, Ολυμπιακό, που επικράτησε της Άλκμααρ με 1-0 στο κατάμεστο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και άρχισε ιδανικά τον 8ο όμιλο του Champions League. Τρομερό πάθος από παίκτες και κόσμο. Μία κεφαλιά-κανονιά του κορυφαίου της αναμέτρησης, Βασίλη Τοροσίδη, στο 79ο λεπτό χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στον Ολυμπιακό.

Υπό το βλέμμα του νέου προπονητή της ομάδας, Ζίκο, ο Ολυμπιακός πήρε μία πολύτιμη νίκη χάρη στο τεράστιο πάθος που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές του. Με τρανταχτές απουσίες (Γκαλέτι, Μαρέσκα, Ντάρμπισιρ) και καταρρακωμένη ψυχολογία λόγω των τελευταίων γεγονότων (απρόσμενη "γκέλα" με την Καβάλα, απομάκρυνση του Τιμούρ Κετσπάγια από την τεχνική ηγεσία), οι ερυθρόλευκοι απέδειξαν πως όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο έχουν τον τρόπο να αντιστρέφουν την εις βάρος τους κατάσταση. Γιατί πολύ απλά, αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα.

Ο Ολυμπιακός δεν απέδωσε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Έπαιξε, όμως, ψυχωμένα και κέρδισε πάνω από όλα τη χαμένη αυτοπεποίθηση των παικτών του επί εποχής Κετσπάγια. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν ξανά τον εαυτό τους και ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες. Σκόρερ της συνάντησης ο συγκλονιστικός Βασίλης Τοροσίδης, με κεφαλιά στο 79', οδοστρωτήρες οι Όλοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος, φύλακας-άγγελος ο Αντώνης Νικοπολίδης και πραγματικός ζογκλέρ ο Ζαουάντ Ζαϊρί.

Δεν πρέπει, όμως, να σταθούμε σε πρόσωπα. Όσοι αγωνίστηκαν κατέθεσαν την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας πως η ομάδα δεν είναι καλά δουλεμένη, αλλά προτάσσοντας το πάθος, την αυταπάρνησή τους και τη μαγκιά τους.

Ο Ολυμπιακός ήταν συμπαγής και με την αμυντική λειτουργία να λειτουργεί άψογα, διατήρησε για έβδομο επίσημο παιχνίδι το μηδέν παθητικό.