Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

«Ήρθε η ώρα του λαού»

Η κυβέρνηση κατέρρευσε υπό το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου λίγη ώρα μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό. «Ήρθε η ώρα του λαού, ήρθε η ώρα για μία νέα αρχή, μία νέα πορεία» τόνισε. Κινούμενος σε χαμηλούς τόνους, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η κυβέρνησης έλαβε δύο φορές την εντολή του ελληνικού λαού, αλλά όπως είπε δεν την τήρησε, ούτε αυτή ούτε βασικές αρχές και έχει ευθύνες η ίδια για όσα προβλήματα αντιμετωπίζει η χώρα.

Απαντώντας εμμέσως στο δίλημμα το οποίο επανέλαβε ο κ. Κώστας Καραμανλής στο διάγγελμά του, περί «υπευθυνότητας ή ανευθυνότητας», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι είναι η νεοσυντηρητική επιλογή της πελατειακής και αδιαφανούς διακυβέρνησης της χώρας που μας έφερε στη σημερινή κρίση. Από την άλλη -πρόσθεσε- βρίσκεται η προοδευτική λύση, βασισμένη σε αξίες και στις αρχές δικαίου.Η δική μας πρόταση, πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, «χτίζει ένα μεγάλο όραμα». Έχουμε τη γνώση, έχουμε την πολιτική γνώση. Ξέρουμε τα προβλήματα, έχουμε προτείνει λύσεις εφικτές και δίκαιες που υπηρετούν τον πολίτη και όχι τα συμφέροντα των λίγων.

Έχουμε σχέδιο, έχουμε και τη δύναμη και την τόλμη να συγκρουστούμε, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο τόπος έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης και στην προσπάθεια αυτή θα χρειαστεί η συνεργασία όλων, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε όλους σε μία «μεγάλη εθνική προσπάθεια», σε «μία νέα ενότητα για το μέλλον που θα βασίζεται στις αξίες». «Μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε» κατέληξε.