Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Τα νέα πρόσωπα, οι επιστροφές και οι αποχωρήσεις

Κάποιοι εν πολλοίς αναμενόμενοι αποκλεισμοί, η συνεχιζόμενη εκκρεμότητα με την υποψηφιότητα του κ. Κ. Σημίτη και η απόφαση του κ. Γ. Παπανδρέου να μη συμπεριληφθεί ο κ. Χρ.Βερελής στο ψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ στην Αιτωλοακαρνανία, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

Εκτός ψηφοδελτίων έμειναν οι κκ. Απ. Φωτιάδης (Εβρος), Μ. Νεονάκης (Ρέθυμνο), Χρ. Πάχτας (Χαλκιδική), ενώ επανήλθαν ο κ. Σ. Βαλυράκης στα Χανιά και ο κ. Δ.Κρεμαστινός στα Δωδεκάνησα. Νέες παρουσίες είναι η κυρία Αννα Νταλάρα (Β΄ Αθηνών), οι κκ. Σπ. Κουβέλης και Κ. Μποτόπουλος (Α΄ Αθηνών), οι κυρίες ΠέμηΖούνη (Α΄ Αθηνών), Δάφνη Μπόκοτα (Α΄ Πειραιά), Αικατερίνη Μπατζελή (Φθιώτιδα), ο κ. Π. Κουκουλόπουλος (Κοζάνη) κ.ά.

Οι αποκλεισμοί των κκ. Νεονάκη, Πάχτα και Φωτιάδη σχετίζονται με υποθέσεις του παρελθόντος, έστω και αν όλες από νομικής απόψεως έχουν ολοκληρωθεί με δικαίωση των πρώην βουλευτών του ΠαΣοΚ. Στις περιπτώσεις των κκ. Πάχτα και Νεονάκη επαναλήφθηκε το σκηνικό του 2007, ενώ στην περίπτωση του κ. Φωτιάδη ειδική βαρύτητα απέκτησε το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και οι αρχικές (μετέπειτα ανακληθείσες) αποφάσεις που σχετίζονταν με την υπόθεση, όταν ο πρώην βουλευτής Εβρου ήταν στη θέση του υφυπουργού Οικονομίας.

O κ. Χρ. Βερελής ως χθες το πρωί δεν γνώριζε αν θα είναι υποψήφιος και λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου δέχθηκε τηλεφώνημα από την Ιπποκράτους και ενημερώθηκε ότι μένει εκτός ψηφοδελτίων. Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσιάστηκε στον κ. Βερελή, το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου είναι ενοχλημένο από τον τρόπο με τον οποίο ο πρώην βουλευτής παραιτήθηκε προ μηνών χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν, με αφορμή φημολογία και πληροφορίες σχετικά με το σκάνδαλο ΜΑΝ. Λίγες ώρες αργότερα, ο πρώην υπουργός Μεταφορών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συνέδεσε τον αποκλεισμό του με τη στάση (υπέρ του κ. Ευ. Βενιζέλου ) που είχε τηρήσει στις εσωκομματικές εκλογές. Οπως ανέφερε στην επιστολή του, «γνωρίζουμεόλοι ότι πολλές φορές αποφάσεις, σαν τη σημερινή που με αφορά, έχουν προσωπικό τόνο μεταξύ αυτού που τις λαμβάνει και αυτού που τις υφίσταται. Αυτά όμως ας τα λύσουμε μετά τις 5 Οκτωβρίου».