Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Κώδικας ενδυματολογίας για τη δουλειά σας

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι καταστρέφετε από μόνες σας την καριέρα σας αφού κάνετε… φάουλ στον τρόπο που ντύνεστε στη δουλειά σας; Οι ειδικοί λένε πως το ντύσιμο μιας γυναίκας στη δουλειά ή θα την απογειώσει στη θέση που επιθυμεί ή θα την προσγειώσει και μάλιστα απότομα, αφού υπάρχουν κάποιοι άγραφοι νόμοι που δεν επιτρέπουν τα στυλιστικά λάθη.

Το πολύ βαθύ ντεκολτέ αλλά και τα ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ρούχα μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την αντίληψη των συναδέλφων σας για τη δουλειά σας ακόμη κι αν είστε μια πολύ ικανή επαγγελματίας. Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου Lawrence στο Ουισκόνσιν, οι γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις που φορούν προκλητικά ρούχα αξιολογούνται αρνητικά από τους συναδέλφους τους ανεξαρτήτως των ικανοτήτων τους.

Οι μίνι φούστες, τα διάφανα υφάσματα, τα φανταχτερά κοσμήματα και το έντονο βάψιμο καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε στη δουλειά αν φυσικά θέλετε να σας πάρουν στα σοβαρά.Για να αποφύγετε τα λάθη καλό θα ήταν να κοιτάξετε τον τρόπο με τον οποίο ντύνονται οι συνάδελφοι σας και να προσπαθήσετε να ταιριάξετε το στυλ σας με το δικό τους.