Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Το σχέδιο για την Οικονομία

Με τη διαπίστωση ότι η ελληνική οικονομία κινείται στο όριο, απειλούμενη από συνδυασμένη διπλή κρίση δημοσίων οικονομικών και παραγωγής, το ΠαΣοΚ και ο πρόεδρός του κ. Γ. Παπανδρέου κατέληξαν, έπειτα από μακρά επεξεργασία και διαβούλευση με πλήθος οικονομικών εμπειρογνωμόνων, τραπεζιτών και εξειδικευμένων πολιτικών στελεχών, στην εκπόνηση ενός διασωστικού σχεδίου διακυβέρνησης, ταχείας εφαρμογής.

Με το σχέδιο, που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα εξελιχθεί στις πρώτες εκατό ημέρες μετά τις εκλογές, επιδιώκεται αρχικώς η ανάσχεση της επαπειλούμενης δημοσιονομικής κατάρρευσης και μαζί η άμβλυνση των συνεπειών της ύφεσης. Σε δεύτερο πλάνο το σχέδιο κατατείνει στη διαμόρφωση συνθηκών εξόδου από την κρίση, με την εφαρμογή μέτρων, κινήτρων και διαρθρωτικών αλλαγών, ικανών να συγκροτήσουν περιβάλλον επικράτησης ενός νέου κύματος ανάπτυξης.

Το σχέδιο των 100 ημερών του κ. Παπανδρέου υποστηρίζεται από αυστηρό χρονοδιάγραμμα και ορίζεται από ένα μείγμα συνδυασμένων μέτρων, ενεργειών, νομοθετημάτων και πολιτικών πρωτοβουλιών, που χαρακτηρίζονται από εσωτερική συνέπεια και συνοχή.

Τα στοιχεία και οι πληροφορίες βεβαιώνουν ότι εκπονήθηκε στη βάση μιας ρεαλιστικής σύλληψης, με γνώμονα πάντα την κρισιμότητα και την πολυπλοκότητα των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.