Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Αλλάζουν οι καιροί..

Στη φωτογραφία βλέπετε την Lizzie Miller, μοντέλο για μόδα μεγάλων μεγεθών (plus size). Η Lizzie Miller έχει ύψος 1,80 και ζυγίζει 79 κιλά.. Δεν είναι η ιδανική γυναίκα, και σίγουρα απέχει πολύ από τις διαστάσεις κανονικού μοντέλου. Η δουλειά της όμως είναι να διαφημίζει ρούχα για γυναίκες που έτσι κι αλλιώς δεν είναι ιδανικές. Η παραπάνω φωτογραφία εμφανιζόταν σε ένα άρθρο του αμερικανικού Glamour που ασχολιόταν με την αυτοπεποίθηση σε ότι έχει να κάνει με το σώμα.

Η ίδια η Lizzie Miller λέει ότι είναι θλιβερό πως το μέγεθός της που είναι νούμερο 12-14 (συνηθισμένο ή μικρότερο του συνηθισμένου) θεωρείται "plus size", και πως η μαζική αντίδραση που προκάλεσε μια μικρή φωτογραφία θαμένη στη σελίδα 194 του περιοδικού, δείχνει πως ο κόσμος θέλει να βλέπει πιο πολλές "κανονικές" γυναίκες. Αυτό δε θα περίμενε κανείς να είναι τίποτα καινούργιο, και όπως λέει η ίδια, "Δεν υπάρχει φωτογραφία ή διαφήμιση που να μην έχει περάσει από photoshop.. και το κοινό δε νομίζω ότι καταλαβαίνει πόσο θόλωμα και παρέμβαση χρειάζονται για να κάνουν τις γυναίκες να μοιάζουν τέλειες." Άραγε αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν οι τάσεις; Κάθε άλλο.

Η αρχισυντάκτρια του Glamour, Cindy Leive, δεν δεσμέυτηκε να χρησιμοποιεί περισσότερες γυναίκες κανονικού μεγέθους, λέγοντας απλά ότι το περιοδικό θέλει να εξυψώσει όλα τα είδη ομορφιάς. Το αποτέλεσμα για την Miller παρ'όλ'αυτά ήταν θετικό. Έχει δεχτεί πιο πολλές προτάσεις για δουλειά, και το πρακτορείο που την εκπροσωπεί της είπε ότι δεν πρέπει να χάσει καθόλου βάρος.