Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Διαμάχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την οικονομία με αφορμή τις δηλώσεις Αλμούνια

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ για την οικονομία με τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με αφορμή και τις δηλώσεις Αλμούνια. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι η συνταγή του ΠΑΣΟΚ είναι δάνεια, χρέη και φόροι. «Ο κ. Αλμούνια αποκάλυψε ότι το αληθινό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι σχέδιο παραπλάνησης. Το δημόσιο πράγματι χρωστάει, αλλά το ζητούμενο και το ερώτημα είναι εάν το ΠΑΣΟΚ εκλεγεί στην κυβέρνηση βάσει των όσων είπε το κατεξοχήν υπεύθυνο άτομο του κόμματος θα δανειστεί, κάτι που προαναγγέλει και υπονομεύει την οικονομία» δήλωσε.

Απαντώντας ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε: «Μόνο χαμόγελο προκαλεί το γεγονός ότι η ΝΔ επικαλείται τις δηλώσεις Αλμούνια ως επιβεβαίωση της πολιτικής της. Το πρώτο που λέει ο κ. Αλμούνια είναι αν έχουν εφαρμοσθεί τα μέτρα που έχει ζητήσει.»

Ερωτηθείς αν με τις δηλώσεις του ο κ. Αλμούνια «κλείνει το μάτι στην ΝΔ», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ προσεκτική στην διάρκεια προεκλογικής περιόδου σε διάφορες χώρες και δεύτερον με αυτές τις δηλώσεις ο κ. Αλμούνια εγκαλεί κατ’ αρχήν την ΝΔ». Ερωτηθείς αν διά στόματος Αλμούνια η ΕΕ εμφανίζεται δύσπιστη απέναντι στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η δήλωση αντανακλά την δυσπιστία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πολιτικές των τελευταίων 5,5 ετών».

Σε άλλη ερώτηση αν σε περίπτωση που στις 24 Οκτωβρίου η Επιτροπή απορρίψει το ελληνικό πρόγραμμα τότε θα έχουμε επιβολή μέτρων από την ΕΕ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «20 από τις 27 χώρες βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δεν είναι κοντόφθαλμη».