Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Hack 4 Fame II: Νέο χτύπημα από τους χάκερς των διασήμων

Αναστάτωση προκάλεσαν και πάλι οι «χάκερς των διασήμων» που πρόσφατα είχαν κλέψει από τα αρχεία προσωπικών υπολογιστών αποκαλυπτικές φωτογραφίες και απόρρητα προσωπικά δεδομένα καλλιτεχνών, επιχειρηματιών, ποδοσφαιριστών και μοντέλων και από τα αρχεία γνωστών εταιριών, συμβόλαια και μυστικές συμφωνίες, τα οποία στη συνέχεια ανέβασαν στο ίντερνετ.

Πριν λίγες ώρες κατάφεραν να χτυπήσουν γνωστή ιστοσελίδα, στην οποία ανάρτησαν ανακοίνωση γνωστοποιώντας ότι έχουν στα χέρια τους πολλά στοιχεία που «καίνε» και που πρόκειται να αποκαλύψουν. Οι γνωστοί ταραξίες του διαδικτύου ενημέρωσαν -μέσα από το νέο τους χτύπημα- για τα «καυτά» ευρήματα, τα οποία περιλαμβάνουν ακόμα και απόρρητα έγγραφα της Βουλής.

Απορίας άξιο είναι πώς οι άνθρωποι αυτοί έχουν εισέλθει σε αρχεία κομμάτων, όπως η Νέα Δημοκρατία,αλλά και της Βουλής καταφέρνοντας να ανακαλύψουν απόρρητα έγγραφα και στοιχεία για παχυλούς, όπως αναφέρουν, μισθούς υπαλλήλων.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι πρόκειται για επαγγελματίες τεχνικούς, καθώς κατάφεραν να εισέλθουν στα άδυτα γνωστών εταιριών, όπως η Sony και μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Τον ύπνο τους όμως έχουν χάσει και πολλά μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, καθώς φοβούνται το επόμενο βήμα των επίδοξων χακεράδων.Σύμφωνα με την τελευταία τους ενημέρωση έχουν στα χέρια τους ατζέντα γνωστού μεγαλοδημοσιογράφου, από την οποία ανέβασαν στο διαδίκτυο τηλέφωνα πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών. Άγνωστοι παραποίησαν σήμερα την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και ανήρτησαν μηνύματα για τα «παιχνίδια με τις γιάφκες του Χαλανδρίου», μια τηλεφωνική ατζέντα που υπεκλάπη από «μεγαλοδημοσιογράφο» και αρχεία που φαίνεται να προέρχονται από υπουργεία και υπηρεσίες της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και από τα γραφεία της ΑΕΚ.

H πρώτη σελίδα του site είναι μαύρη και υποδέχεται τους αναγνώστες με την επιγραφή «Hack 4 Fame II» -το όνομα της ομάδας των χάκερ. Η επίθεση έχει στόχο «να χάσουν τον ύπνο τους» οι «αλήτες πολιτικοί για όλα τα σκάνδαλα που έγιναν σε αυτή την τετραετία, όσοι στήνουν παιχνίδια με τις γιάφκες του Χαλανδρίου ενόψει προεκλογικής περιόδου, τα golden boys που πλούτισαν στις πλάτες όλων μας, οι αμόρφωτοι ποδοσφαιριστές που την έχουν 'δει' απλά και μόνο επειδή κλωτσάνε μια μπάλα» και «οι ιθύνοντες της απαγόρευσης των προεκλογικών γκάλοπ σε blog και εφημερίδες».

H σελίδα περιέχει συνδέσεις (links) για το κατέβασμα μιας σειράς αρχείων που φαίνεται να είναι προϊόντα υποκλοπής.Ένα από τα αρχεία περιέχει δεκάδες κινητά τηλέφωνα πολιτικών, δημοσιογράφων, τηλεπαρουσιαστών, ηθοποιών, τραγουδιστών και άλλων γνωστών προσώπων. Σύμφωνα με τους χάκερ, είναι η τηλεφωνική ατζέντα γνωστού «μεγαλοδημοσιογράφου».

Σε άλλα αρχεία εμφανίζονται λίστες με τους υποψήφιους της ΝΔ για τις εκλογές, έγγραφα του υπουργείου Άμυνας, αίτημα ενίσχυσης της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Βουλής, ονόματα και διευθύνσεις βουλευτών της ΝΔ και η σκαναρισμένη υπογραφή ενός βουλευτή, μεταξύ άλλων. Δεκάδες αρχεία, τέλος, αφορούν τα οικονομικά της ΑΕΚ, την οποία επίσης ήθελαν να «διασύρουν» οι χάκερ.