Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Γ. Α. Παπανδρέου με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ερντογάν στο πλαίσιο του πρώτου άτυπου ταξιδιού του στο εξωτερικό. Η συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών έγινε στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου έκανε παρέμβαση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους η οποία διήρκησε περισσότερο από μία ώρα τέθηκαν όλα τα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η εντύπωση που αποκόμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους της ελληνικής αποστολής και τους Ελληνες ανταποκριτές στην Τουρκία, ήταν ότι ο κ. Ερντογάν διαθέτει την πολιτική βούληση για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, αυτό πρέπει να το κάνει και πράξη.

Ο Γ. Παπανδρέου ανέπτυξε στον Τούρκο ομόλογό του το μήνυμα που έστειλε νωρίτερα με δήλωσή του στον τουρκικό λαό, ένα μήνυμα το οποίο χαρακτήρισε απλό και κατανοητό και πρόσθεσε στον κ. Ερντογάν ότι «αποδείξαμε ότι θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία και στηρίζουμε τηνευρωπαϊκή της πορεία» Όμως, πρόσθεσε, «και η Τουρκία πρέπει να προχωρήσει στα βήματα τα οποία απαιτεί η Ευρώπη, προκειμένου να προχωρήσει η ενταξιακή της πορεία».