Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Ποιοί πρώην βουλευτές μένουν εκτός νέας βουλής;

Η Νέα Δημοκρατία έχασε, ή πιο σωστά υπέστη τη μεγαλύτερη εκλογική ήττα στη μεταπολιτευτική ιστορία της Δεξιάς – Κεντροδεξιάς.

Η εκλογική συντριβή (διότι επί της ουσίας πρόκειται για ιστορική εκλογική συντριβή) είναι το συνολικό αποτέλεσμα μιας κακής διακύβερνησης του κράτους, όπως διαφάνηκε από την βούληση του ελληνικού λαού.

Για κάποιους, όμως, η ήττα είναι διπλή. Όχι μόνο σε κομματικό, αλλά και σε προσωπικό πολιτικό επίπεδο.

«Μεγάλα» ονόματα από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας πέφτουν «θύματα» προσωπικής πολιτικής αποτυχίας, καθώς οι πολίτες τούς «μαύρισαν».

Ονόματα, όπως αυτό του τσάρου της οικονομίας στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργου Αλογοσκούφη, η πρώην υπουργός Εργασίας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Θόδωρος Κασίμης, όπως και ο Γιάννης Βαλινάκης, ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Γιώργος Βερναδάκης, ο θείος του πρώην -πλέον- πρωθυπουργού, Αχιλλέας Καραμανλής, ο Αναστάσης Παπαληγούρας, αλλά και ο «βατοπεδινός» πρώην υπουργός, Ευάγγελος Μπασιάκος μένουν εκτός Βουλής.

Εκτός και άλλα, λιγότερο ηχηρά, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας:

Η Κατερίνα Παπακώστα, ο Παναγιώτης Μελάς, ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Σταύρου, ο Άρης Σταθάκης, το πρώην κυβερνητικό στέλεχος Αδάμ Ρεγκούζας, ο Γιώργος Σαλαγκούδης, η Νατάσα Ράγιου, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης και άλλοι.

Δείτε ποιοι εκλέγονται

Από τη "σφαγή" των αμνών της Νέας Δημοκρατίας, διασώθηκαν αρκετά ηχηρά ονόματα του πρώην κυβερνητικού σχηματισμού. Ανάμεσα τους οι τρεις πιθανοί διάδοχοι του Κώστα Καραμανλή. Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αντώνης Σαμαράς. Στην Β΄ περιφέρεια της Αθήνας εκλέγονται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Βύρων Πολύδωρας κ.α. Στην Α' Αθηνών εκλέγονται ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Ελίζα Βόζενμπεργκ και η Φωτεινή Πιπιλή. Στη Θεσσαλονίκη εκλέγονται οι Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Γιάννης Ιωαννίδης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δείτε συγκεντρωτικά ποιοι εκλέγονται στις κυριότερες περιφέρειες της επικράτειας.

Οι βουλευτές Επικρατείας

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα το ΠΑΣΟΚ εκλέγει πέντε βουλευτές επικρατείας, τέσσερις η ΝΔ και από έναν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ.

Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται οι: Ιωάννης Ραγκούσης, Ελένη Παναρίτη, Ηλίας Μοσιάλος, Μάγια Τσόκλη και Παύλος Γερουλάνος.

Από τη ΝΔ εκλέγονται οι: Γιώργος Σουφλιάς, Δημήτρης Σιούφας, Ευγενία Τσουμάνη και Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Από το ΚΚΕ ο Κώστας Καζάκος, από τον ΛΑΟΣ ο Ιωάννης Κοράντης και από τον ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος.