Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Αυστηρότερο νόμο για την οπλοκατοχή

Αποφασισμένος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος εμφανίσθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στον flash 96.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι δεν θα καταθέσει κανένα νέο τρομονόμο, σημειώνοντας ότι στόχος είναι το οργανωμένο έγκλημα το οποίο καθοδηγείται από τις φυλακές.

Προανήγγειλε αυστηρότερο νόμο για την οπλοκατοχή σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η οπλοκατοχή είναι πλημμέλημα όταν τα Καλάσνικοφ πωλούνται στην Ομόνοια».

Για τα αστυνομικά τμήματα, μετά και το νέο χτύπημα, είπε ότι ΔΕΝ θα μετατραπούν σε φρούρια, τονίζοντας μάλιστα, ότι δεν θα φυλάσσονται καν.

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι επιστρέφει ο αστυνομικός της γειτονιάς και οι πεζές περιπολίες έξω από σχολεία. Προανήγγειλε ρυθμίσεις για την προστασία των πολιτών από την αστυνομική αυθαιρεσία, ενώ σημείωσε ότι θα δοθούν γενναίες αυξήσεις στα σώματα ασφαλείας αρκεί να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο Χρυσοχοΐδη για στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης. «Δεν μπορούν να κάνουν κριτική αυτοί που το μόνο που έφτιαξαν στο υπουργείο ήταν ωραία γραφεία».

«Συμφωνώ με την πολιτική Χρυσοχοίδη» τόνισε στο MEGA η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.