Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Όλα για νίκη...

Ο δρόμος της εθνικής προς την τελική φάση του Μουντιάλ από τον περασμένο Σεπτέμβριο (σ.σ. ήττα στην Ελβετία και ισοπαλία με Μολδαβία) έχει πάψει να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα... Απέκτησε εμπόδια. Το μεγαλύτερο απ' αυτά ορθώνεται για την Ελλάδα μπροστά της το Σάββατο (21:30-Mega) και λέγεται «Λετονία». Η εθνική χρειάζεται μόνο τη νίκη για να καπαρώσει, ουσιαστικά, τη δεύτερη θέση και τα μπαράζ πρόκρισης.

Η προετοιμασία της Ελλάδας ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, με μια χαλαρή προπόνηση, στην οποία βρέθηκε ξανά ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο κ. Πιλάβιος αποδεικνύει έμπρακτα το τελευταίο χρονικό διάστημα πόσο πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας. Έδωσε μάλιστα την άδεια μαζί με τον τιμ μάνατζερ Τάκη Φύσσα, να βρεθούν κοντά στους παίκτες μέλη του Γαλανόλευκου Φάρου, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν και τον Ότο Ρεχάγκελ, ζήτησαν τη νίκη από τους Έλληνες διεθνείς.

Οσον αφορά το σχήμα ο Γερμανός δε θέλησε να δείξει κάτι, αλλά από τη στιγμή που έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες (σ.σ. πλην των τιμωρημένων Κυργιάκου και Αβάαμ Παπαδόπουλου) οι επιλογές του για την 11άδα μοιάζουν συγκεκριμένες. Θυμίζουμε ότι ο «Οθωνας» στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης είχε γνωστοποιήσει τους πέντε βασικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα είναι οι Μόρας, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Γκέκας, Σαλπιγγίδης.

Σεϊταρίδης και Τοροσίδης θα επιστρέψουν στα άκρα της άμυνας, ο Παπασταθόπουλος θα αποτελέσει τον δεύτερο κεντρικό αμυντικό, ο Πατσατσόγλου θα αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή ενώ Σαμαράς και Αμανατίδης διεκδικούν τη θέση του τρίτου επιθετικού. Άγνωστο παραμένει αν θα προτιμηθεί τελικά κάτω από τα δοκάρια ο Χαλκιάς ή ο Τζόρβας. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με τους Έλληνες παίκτες ευδιάθετους και προετοιμασμένους κατάλληλα ψυχολογικά για την αυριανή αναμέτρηση.