Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Τα πήραν όλα και έφυγαν...

Ατυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι υπουργοί έκαναν μια πρώτη καταγραφή των όσων βρήκαν ή δεν βρήκαν στα υπουργεία τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης δεν βρήκε ούτε τηλέφωνα ή φαξ στο γραφείο του, με αποτέλεσμα να σχολιάσει ότι αν υπήρχε σήμερα μια κρίση, θα έπρεπε να επικοινωνεί με... σήματα μορς ή καπνού. Ακόμα και θέση να κάτσει δεν βρήκε, αφού ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Τασιούλας είχε πάρει την ειδική εργονομική καρέκλα στην οποία καθόνταν.

Στο υπουργείο Υποδομών ο Δημήτρης Ρέππας ακόμα προσπαθεί να βρει τους κωδικούς για να ξεκλειδώσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να μπει στο ίντερνετ και να στείλει e-mails. Παράλληλα, ψάχνει τους πίνακες ζωγραφικές που έβγαλαν πόδια και «εξαφανίστηκαν» από τους τοίχους του υπουργείου Μεταφορών.

Και στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Χάρης Καστανίδης βρήκε μεν υπολογιστές μέσα σε κούτες, ωστόσο έλειπαν από μέσα τους λογισμικά και σκληροί δίσκοι, με αποτέλεσμα οι τεχνικοί ακόμα να προσπαθούν να τους συνδέσουν. Όσο για το Εμπορικής Ναυτιλίας, αναζητούνται 35 υπηρεσιακά κινητά που είχαν δοθεί σε συνεργάτες του πρώην υπουργού και φέρονται εξαφανισμένα.

Σε απόλυτη αντίθεση με όλα τα ανωτέρω, η Άννα Διαμαντοπούλου ένιωσε λες και βρέθηκε στο... παλάτι των Βερσαλλιών όταν μπήκε στο υπουργικό της γραφείο. Ο προκάτοχός της Άρης Σπηλιωτόπουλος της είχε αφήσει έξι δερμάτινους πολυτελείς καναπέδες, σκαλιστές καρέκλες και... μεταξωτά υφάσματα.