Γίνε μέλος στην παρέα μας στο Facebook. Απλά κάνε Like!!

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

"Προξενιό" ανάμεσα στην Ντόρα και τον Αβραμόπουλο...

...θέλει να κάνει ο Μητσοτάκης. Το παρασκήνιο της συνάντησής τους

Η επίσκεψη του Δημ. Αβραμόπουλου στον Κων. Μητσοτάκη εν όψει της εκλογής νέου αρχηγού στη ΝΔ επαναφέρει τον επίτιμο στο νεοδημοκρατικό προσκήνιο. Ορισμένοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης είναι εκείνος που είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής.

Έστω όμως κι αν δεν είναι έτσι, το βέβαιο είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός ενδιαφέρεται να κάνει εσωκομματικό "προξενιό" ανάμεσα στην κόρη του και τον πρώην υπουργό Υγείας. Δηλαδή, να πείσει τον Δ. Αβραμόπουλο να στηρίξει, τελικά, την Ντόρα Μπακογιάννη. Κι αυτό να γίνει είτε αποσυρόμενος, σε επόμενο στάδιο, από την κούρσα διαδοχής είτε να συνταχθεί μαζί της στον δεύτερο γύρο.

Το "αντάλλαγμα" που του δίνει η πλευρά Μητσοτάκη είναι να... γίνει το "νούμερο δύο" στο κόμμα. Εχει ίσως σημασία ότι ο κ. Αβραμόπουλος αντιμετώπιζε πάντοτε με το σχετικό δέος τον κ. Μητσοτάκη (όχι όμως και την Ντόρα) επειδή υπήρξε δικό του πολιτικό τέκνο και επί των δικών του ημερών μπήκε -το 1993- στην πολιτική ύστερα από μια σύντομη θητεία ως εκπρόσωπος Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών.